Monday 7 May 2018

A Healthy Beauty Routine with Gamarde

Преди известно време Балев Био Маркет се свързаха с мен за промотирането на нов бранд за техния сайт, а както се оказа и за мен - Gamarde. След като поразрових за повече инфо за него, ми стана повече от любопитно. От една страна ме грабна концепцията за чисти съставки със сертификат, а от друга - че това е алтернатива на френските "аптечни" марки, тъй като съдържа термална вода от Gamarde-les-Bains. След като тествах доста основно, ето и моят опит с продуктите Gamarde!


Започвам с мицеларната вода Gamarde, която за съжаление се оказа най-несполучливият продукт. Така и не успя да се справи адекватно с грима ми, а не нося кой знае какво напоследък. Не премахва изцяло спирала (пробвах няколко), да не говорим за очна линия. Но ако не нося грим, все пак я ползвам преди основното почистване за частично разтваряне на грижата за лице. Усещането при употреба е доста свежо и затова понякога през деня напръсквам леко кожата за успокояване и допълнителна хидратация. Съставът можете да видите тук.


Преминавам към изамиващата вода за мазна кожа Gamarde Sebo-Control. Доста интересен продукт както и да го погледне човек. Течен е, разпенва се добре, почиства кожата от мазнотии. Но не почиства грим. Затова винаги правя double cleanse, като това е втората стъпка. Водата съдържа екстракт от здравец, който успокоява и пречиства кожата - а и сетивата като допълнителен бонус, тъй като уханието е на поляна с диви цветя и билки. Харесвам пяната и със сигурност бих я препоръчала за втора стъпка от почистващия ритуал. Имайте наум само да я ползвате с гъбка, или рискувате част от съдържанието да иде в мивката, защото е течност, все пак. Ето нейният състав:


Тъй като навлизаме в сезона на активните слънчеви бани (или разходки), като продукт за грижа реших да пробвам слънцезащитния флуид Gamarde Soleil с SPF30. Отново много интересна формула - почти течна, разнася се без никакъв проблем по кожата, не оставя бели следи. Финишът е сияен, а върху кожата остава и леко мазнеещ слой, който попива за няколко минути и оставя кожата перфектно подхранена. Ползвах флуида основно в дните, когато кожата ми беше по-суха (след един неприятен инцидент с киселини се борих над месец да си върна "нормално" мазната кожа). Именно затова бих го препоръчала на дами с по-суха кожа или за такива, които не са фенове на матираната визия по начало.

Ароматът е приятен, лек, изчезва бързо. Филтрите са изцяло физични - цинков оксид и титаниев диоксид, а във формулата ще откриете и доста масла, на които явно се дължи и подхранващата формула. Предлага се в удобен флакон, съставът можете да видите отдолу.



Не на последно място е коректорът за тъмни кръгове под очите Gamarde Anti-
Cernes. От него очаквах по-силно покритие, но всъщност ме грабна с меката си формула, с която замествам околоочния крем през деня. Озаряването на погледа е едва забележимо, честно казано, но ако не страдате от силни тъмни кръгове (или не ви пука за тях), това е доста добра грижа 2-в-1 за освежаване и подхранване. Съставът можете да видите тук.



Като цяло, първият ми досег с Gamarde клони към положителен. С изключение на мицеларната вода, останалите три продукта са доста интересни и приятни за употреба, не дразнят и не пресушават кожата (а моята беше наистина доста пресушена). Уханията са свежи, сертификатите са био, опаковките са доста удобни и приятни. Особено обърнете внимание на стъклените шишета на мицеларната вода и измивната вода. Трябва да се спомене и фактът, че продуктите са с три месеца срок за употреба след отваряне заради липсата на сериозни консерванти. За някои това е плюс, за мен е мъка да употребя цял продукт за толкова кратко време... Но ако сте решили да заложите на чистия състав на козметиката си, трябва да сте готиви и на някои жертви. :)

Ще се радвам да ми споделите, ако сте пробвали нещо на марката!


* Продуктите са ми предоставени за проба от Балев Био Маркет.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!