Saturday 10 February 2018

Foundation Sticks: Revlon & Golden Rose

След години опити да заобичам течните фон-дьо-тени (безуспешни), най-сетне започнах да откривам света на алтернативите. Корейските cushion-и от една страна, компактните фон-дьо-тени от друга, а сега и стиковете. И понеже нямах никакви познания по темата, изчетох сума ревюта, докато се спра на два варианта - леко покритие от Revlon и по-силно покритие от Golden Rose.


Започвам с Revlon Photoready Insta-fix: фон-дьо-тен с леко до средно покритие, който видимо изравнява кожата и заличава несъвършенствата. Води се продукт именно за "оптично разкрасяване", а не точно за скриване и покриване на тежки проблеми. От тази гледна точка наистина си върши работата и със сигурност не е за дами с белези от акне (или активно такова), които имат нужда от силно покритие.

Стикът се предлага в 5 нюанса у нас, като аз взех най-светлия (Shell). Той ми пасва чудесно и като цвят, и като подтон - въпреки че на снимката долу изглежда доста тъмен. Нанася се супер лесно върху лицето и се разнася буквално като магия. Формулата му много мека и се плъзга без проблеми. Не съм забелязала да се събира при сухи местенца. Финишът е полуматов, много естествен и свеж - зачервяванията са туширани, фините линии са изгладени, а порите са прикрити. За мен лично едно нанасяне е достатъчно, но продуктът позволява и добавяне на още през деня, ако имате нужда.

Стигам именно до момента с нуждата от подновяване... За съжаление, след около 2-3 часа с този фон-дьо-тен лъсвам доста неприятно и на места той буквално изчезва от лицето. Удобната форма позволява да се нанесе отново без да изглеждате като варосани, но някак нямам желание да използвам стика върху непочистена кожа от хигиенна гледна точка.

Не мисля, че това обаче ще ме спре да ползвам Revlon Photoready Insta-fix, тъй като финишът му ми допада, а и в момента нямам нужда от продукт, който да държи цял ден. Взех го в промоция за около 12лв, а на редовна цена можете да го откриете тук.

Отляво е Revlon Photoready Insta-fix, а отдясно е Golden Rose Stick Foundation
Тъй като исках да пробвам и нещо по-покривно, се спрях на Golden Rose Stick Foundation, за който прочетох няколко доста интересни ревюта (включително и сравнение с доста по-висок клас фон-дьо-тени). Този стик се предлага в 7 нюанса, но всички ще откриете или на щандовете на марката по моловете, или онлайн. В магазини като Lilly и dm се предлагат само 3 или 4. Аз взех номер 1 като най-светъл, и той е наистина светъл.

Golden Rose Stick Foundation определено е покривен - даже се уплаших при първото нанасяне, тъй като не съм свикнала на такива чудеса на грима (а и нямам нужда от тях). Формулата отново е много лесна за ползване, продуктът се стапя от телесната топлина и се разнася лесно. Специфичното тук е, че трябва да сте малко по-сръчни с разнасянето, тъй като фон-дьо-тенът се споява с кожата доста бързо. Покритието е средно към плътно (зависи от метода на нансяне и количеството), а финишът е матов. Има леко събиране около сухи участъци обаче, така че кожата трябва да е перфектно подхранена/хидратирана. Интересното в случая е, че този стик е напълно достатъчен и като коректор, така че имате употреба 2-в-1.

Откъм издръжливост ситуацията е доста по-добре от предното предложение - нямам проблеми около 5-6 часа, а след това се забелязва свличане само в най-мазните участъци (около носа, между веждите и на брадичката в моя случай). Попиване със салфетка или матиращо листче е достатъчно, като това не нарушава цялостта на грима. Определено впечатляващ резултата във всяко едно отношение, и то за фон-дьо-тен на цена от 7-8лв!

Няколко думи за начина, по който употребявам стик-продуктите: нанасям директно върху почистена кожа след основата (само крем, в повечето случаи) и разнасям директно с пръсти. Така и не се разбрах с гъбките за грим, а почистването на четките всекидневно ми е безумно задание. За мен лично финишът при нанасяне с пръсти е напълно адекватен.

Ще се радвам да ми препоръчате подобни продукти, които сте пробвали - определено нямам намерение да се връщам към течните фон-дьо-тени. :)

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!