Wednesday 14 February 2018

Zoya Goes Pretty // Marzipan

Марципанът е едно много неразбрано човече. За доста хора в страната ни това е неприятен на вкус шоколад*, а всъщност е деликатес от бадемова паста. Ароматен, плътен, силно калоричен и много празничен деликатес. Още от първия момент, в който разбрах (и вкусих) истинското значение на думата марципан, това се превърна в едно от любимите ми коледни изкушения. Затова и предложенията с марципанов аромат от Zoya Goes Pretty бяха грабнати именно в предпразничната бъркотия!


Пилингът за тяло с марципан на Zoya Goes Pretty е всъщност доста далече от истинското ухание на бадемовата паста. По-скоро мирише на бисквитки - много приятно и ненатрапчиво, сладко и уютно. При разтъркване в кожата започва да се усеща и лек намек на горчив бадем. Продуктът съдържа кафява захар, брашно от кайсиеви ядки, кокосово масло и масло от слива.


Ако сте ползвали преди ексфолианти на захарна основа, то знаете за тактиката леко да подсушите кожата и да излезете изпод душа преди да нанесете - иначе кристалчетата се разтварят прекалено бързо. В този случай обаче имаме добавени и кайсиеви ядки, които удължават ексфолиращото действие на продукта. Формулата е доста рехава и ако не се внимава, доста от съдържанието на бурканчето може да се окаже на пода на банята. Това е може би и най-големият минус за мен; просто предпочитам ексфолианти с по-маслена основа, която да споява кристалчетата. Маслата в съдържанието определено не са достатъчни да го направят. Но пък и не оставят мазен слой след употреба (знам, че това дразни някои от вас).

Ефектът от употребата на продукта е доста задоволителен (поне при начина на употреба, който описах). Кожата е загладена и омекотена, удоволствието от бисквитеният аромат е приятно допълнение. Не бих казала, че това е перфектният ексфолиант за мен, но в никакъв случай не е лош. В интерес на истината, бих пробвала още някой от ароматите.

Пилингите на Zoya Goes Pretty се предлагат за около 10лв тук.

Балсамът за ръце и тяло с марципан на Zoya Goes Pretty е съвсем различна история. В този продукт се влюбих не от първо ползване, а от първо отваряне на бурканчето! То съдържа коктейл от студено пресовани масла от какао и слива - както вече се досещате, именно маслото от слива носи божествения аромат на марципан. И то как! Направо удря в носа и замайва. Обожавам го и не се шегувам, като казвам, че бих изяла балсама.


Формулата е твърда, но се разтапя изключително бързо при допир с топлината на тялото. Масленото усещане е истински балсам за суха кожа, като продуктът позволява и масаж, тъй като не попива веднага. За тяло не трябва да се прекалява с количеството заради филма, който остава след разнасяне. За ръце обаче нямам проблем - ползвам балсама преди лягане и не ми пука особено дали оставя мазно или не. След време той попива, разбира се, а ароматът преминава от марципан към нещо ядково.

Не е трудно да се досетите, че формулата е насочена към трайно подхранване и омекотяване дори и на загрубяла кожа. И прави точно това, безкомпромисно.

Ако не сте пробвали маслата на Zoya Goes Pretty, силно ви съветвам да го направите. Ако ви трябва още убеждаване, прочетете ревюто ми за балсама с канела и портокал. Моето следващо ще е с мента и шоколад!

Маслата можете да откриете тук, като повечето се предлагат в различни по размер опаковки.

Кой е вашият любим продукт на марката?

* Както другарите от Дарик разясняват - митът, че марципанът е гадно подобие на шоколад, се загнездва у нас по съветска линия.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!