Tuesday 20 February 2018

dm Trend It Up // First Impressions

Заглавието на тази статия е подвеждащо. Всъщност, и трите продукта, които ще ви покажа днес, бяха купени преди може би половин година. Но това са първите ми впечатления от Trend It Up като цяло!


При първото разглеждане на стелажа бях впечатлена най-вече от продуктите за устни. Ще започна именно с тях и червилото Trend It Up Metal Shine Liquid Lipcream. Това е гъст гланцоподобен продукт с доста приятно покритие в няколко нежни металически нюанса. Не бих казала, че покритието е плътно с едно минаване, но със сигурност можете да го направите такова с 2-3 слоя... Ако ви стиска. Формулата е много плътна и се усеща дори и с едно нанасяне, а при наслояване започва да става лигава и дори да лепка. Така че не бих препоръчала да се прекалява.

От гледна точка на издръжливост - може би би издържала леко хапване, но нищо сериозно. Освен плътната формула, ароматът е другото нещо в този продукт, което не харесвам. Доста е изкуствен и не ми е приятен изобщо; добре, че не се задържа.


Апликаторът е доста интересен - голям и мъхест, нанася продукта добре (но не би бил удобен, ако следите за прецизен контур). Самата опаковка е обемиста, но някак sleek. Всъщност, Trend It Up са се постарали в тази насока и опаковките им се усещат много приятно в ръцете.

Нюансът на снимките е 030, прелестно многоизмерно розово-златно. Не съм сигурна дали още се предлага, но ако го намерите и харесвате плътни формули, хвърлете му едно око!

Следва червилото Trend It Up Velvet Sense Lipstick Pen - матово червило с луда пигментация. Буквално с едно нанасяне имате пълно покритие! Финишът е матов, а формулата е много мека и приятна за употреба и носене. Има нещо наистина кадифено в нея... Издръжливостта също е силна страна на това червило, тъй като мога да изкарам почти цял ден с него, може би със съвсем лека корекция след ядене.


Опаковката под формата на стик ми е любима за размотаване в чантата, а в случая са постигнали оптималния баланс между стик и класическа гилза. Нюансът 030 е ярко фламингово розово със студен подтон - за ярки натури и летни партита. Харесвам това червило и го препоръчвам с две ръце!

Последното, което взех, бяха кремообразните сенки Highlightening Eyeshadow Cream. За кремообразен продукт са си доста суховати, бих казала. Но пък са мега лесни за загребване от бурканчето и разнасяне по клепача. Пигментацията е далеч от силна и  трябват няколко бръквания, за да получите покритие, ако ползвате само тези сенки. Но пък можете да ги ползвате върху други за освежаване на погледа - не са блестящи в основния смисъл на думата, а са точно като хайлайтър с фино сияние. Това е номер 010, като се предлагаха и още два нюанса.


За съжаление, не са особено издръжливи върху мазните ми клепачи и се събират след около 5-6 часа носене. Което не ми е голяма драма, защото нямам нужда от силно издръжлив грим в момента. Честно казано, не съм сигурна дали бих взела отново точно тази разновидност (видях подобен нюанс в друга линия на марката), но са приятни за лек дневен грим или върху други сенки, особено по-тъмни нюанси. Красивото бурканче със златиста капачка също е плюс!


И така, първите ми впечатление от Trend It Up на дрогерии dm са 50/50 - харесвам опаковките, защото са чудесни за толкова бюджетна линия (тип Catrice), но два от трите продукта имат нужда от подобряване. Което със сигурност ще се случи, ако вече не се е случило (просто го очаквам от верига като dm).

Вие какво сте пробвали от марката и какво бихте (не бихте) препоръчали?

6 comments:

  1. Габриела ЩиноваTuesday, February 20, 2018

    Хубави опаковки. Нищо особено като качество. И аз си взех едно червило в началото. Не от матовите,а от по-кремообразните. Ами не покрива добре. Алверде и Мейбълин и други от този клас са в пъти по-добре.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Кои на Alverde ползваш? Аз не съм голям фен на декоративната им нещо, много леки като цвят ми идват. Но може би не съм нацелила правилните продукти...

      Delete
  2. Аз естествено се залепих за лаковете.
    Абсолютно доволна съм - издържа 7+ дни преди да започне да се люпи. Разбира се с основа и топ лак.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 7 дни звучи мнооого добре! Мерси за препоръката :)

      Delete
    2. Само имай предвид, че чинии не мия ;)
      Да не те подведа с тия 7 дни

      Delete
    3. Хаха, при мен най-големият враг на маникюра е чопленето и отварянето на разни нещица... :D

      Delete

Thank you for your comment!