Saturday 27 January 2018

Below Freezing

Последните няколко дни ме свариха неподготвена от гледна точка на студ - въпреки меката зима, някак не успявам да се стопля, а по улиците буквално си мръзна. Този пост обаче не е за климатичните условия, а за трите продукта, които спасяват лицето и ръцете ми в това време!


За Weleda Skin Food ви споменах още в началото на зимата. Този продукт влезе в режима ми като начин за справяне с локални раздразнения, а с времето му намирам все повече и повече приложения. Освен за сухи местенца по лицето и тялото, той върши чудеса и за устните и околоочния контур. Нанасям го главно преди лягане и на сутринта резултатът е видим (и осезаем). Може да се ползва и за омекотяване на пети/лакти, на успокояване на напукана кожа... Предполагам, че за суха и изпръхнала кожа има още поне тон други приложения. Никога не съм срещала толкова мултифункционален продукт!

Консистенцията му е доста гъста, но се топи лесно при затопляне между пръстите. Съдържанието включва масла от слънчоглед, бадем и розмарин, както и екстракти от лайка и невен. Именно те дават и специфичния успокояващ билков аромат на крема. Съветът ми е да не пропускате да погледнете зелената тубичка на Weleda!


Маслата за лице отдавна са хит, но с моя тип кожа е трудно да се нацели добре балансирано съдържание, което да не води до допълнително омазняване. Затова и ги избягвах. Миниатюрата на The Body Shop Oils of  Life Intensely Revitalizing Facial Oil обаче успя да ме пречупи!

Ще започна с това, че това масло не е перфектен избор, ако имате мазна кожа, тъй като води до допълнително омазняване. Аз лично го нанасям пестеливо и само вечер, за да не се тревожа за лъщенето. Резултатите са това, което го прави страхотен заместител на нощната грижа - на сутринта кожата е напомпана, отпочинала и свежа. Името съвсем на място го определя като ревитализиращо. Съдържанието включва масла от кимион, камелия и шипка. Консистенцията е лесна за разнасяне и масаж, при правилно дозиране попива след няколко минути. Тук ароматът е изключително успокояващ, подправъчен и леко ориенталски. Не съм сигурна, че бих взела пълния размер за момента, но със сигурност ще тествам още масла!


За накрая оставих Rituals Gingko's Secret Caring Hand Balm. Този божествен балсам за ръце е едно от малкото неща, които спасяват кожата ми от напукване през зимата. В много студени дни, както и след като чистя из апартамента, кожата между пръстите ми буквално започва да се цепи, ако не взема мерки. Гъстият балсам се топи, докато го масажирам в ръцете, и на момента успокоява всякакво раздразнение. Ефектът е осезаем и при ноктите и кожичките, които моментално придобиват вид като след маникюр. Като добавим и прелестния аромат, се получава истинска глезотия! Този продукт е подходящ и за нанасяне преди лягане като нощна грижа, тъй като оставя мазничък филм.


Ще се радвам и вие да ми споделите какви са вашите любимци за минусови температури - и особено масла, подходящи за мазна кожа. :)

1 comment:

  1. Наистина страхотни продукти, използвам бебешките и съм много доволна ( за детето).

    ReplyDelete

Thank you for your comment!