Thursday 22 February 2018

Korres Shower Gels Collection

Преди няколко месеца реших доста спонтанно, че искам да пробвам всички аромати на Korres. Това щеше да ми коства доста от гледна точка на финанси, затова един мини комплект на сайта на марката грабна вниманието ми от раз. Той съдържа 6 от ароматите, което за момента ми е напълно достатъчно. Всъщност, предостатъчно да реша, че ще си залагам на познатите фаворити. Четете надолу защо!


На първо място - презентацията на комплекта! Това беше предложение от миналата Коледа и пристигна в красива празнична кутия. Шестте душ гелчета са в мини версия на големите бутилки на Korres, супер симпатични и идеални за път. Всяко е по 40мл. Това определено би бил и чудесен подарък, надявам се да ги пуснат отново.

И така, започвам един по един с ароматите - от най-неприятния към най-приятния.

Босилек и лимон: накратко казано, това чудо мирише на препарат за почистване на баня. Нещо като Mr. Proper. Ужасно беше, едва не го хвърлих. На всичкото отгоре, ароматът беше супер силен и се задържа върху гъбката ми за баня, та нея трябваше да хвърля почти нова...

Бергамот и круша: отново доста силен и натрапчив аромат. Не ми напомня особено за нито едно от двете неща, на които трябва да мирише. Една идея по-приятен, но далеч от това, което си представях и бих харесала. А обичам ароматите и на бергамот, и на круша.

Гуава: тук са нацелили с плодовете. Ароматът е много приятен, не е сладникав и не прилича на изкуствената гуава, на която сме свикнали.

Японска роза: преминаваме към нещо, което ми допада. Тръпчив и земен, ароматът на японската роза ми действа много успокояващо. Не очаквайте изобщо намек на нашата роза дамасцена, това е все едно извлек от листата на растението.


Смокиня: отново земен аромат, с една идея по-тръпчив. Доста е агресивен от гледна точка на сила, но ми харесва. Ако сте разтърквали листа от смокиня между пръстите си, това е ароматът. Много топъл и успокояващ.

Лозя от Санторини: моят фаворит! Ползвала съм и душ гела, и лосиона за тяло от серията и преди - за мен това си остава най-сполучливия от всички аромати на Korres (от тези, които пробвах). Лозата е аромат в графата на смокинята и японската роза, и е по-скоро землист и тръпчив. Напомня за слънце и жега, много летен и красив аромат.

Заедно с поръчката ми дойде и мостра на лавандуловия лосион за тяло - ароматът е нежен и приятен, но не се отличава с нищо от доста други лавандулови продукти на пазара.

От гледна точка на качество на самите душ гелове нямам никакви оплаквания. Всички те са с високо съдържание на натурални съставки, с мека измивна база и с луксозна мека пяна.

Като цяло, Korres са уловили чудесно по-земните, зелени аромати и се отличават именно с тях. Плодовите някак не им са се получили толкова добре, според мен. Без никакви угризения ще си взема отново лозята във всички възможни разновидности!


Ще се радвам да ми споделите вашите фаворити на марката в коментар отдолу - особено ми е интересна канелата! :)

1 comment:

  1. Преди месец за пръв път се докоснах до марката Korres. Реших да се поглезя с душ гел и лосион за тяло Ванилия и канела. Аромата е доста характерен,по скоро зимен, лосиона попива бързо и кожата е супер мека и гладка през целия ден. Душ гела за мен лично е един от най-добрите, които съм ползвала, гъста консистенция, икономичен, ароматен и кожата ухае много приятно доста време след баня (нещо, което рядко ми се случва с други марки). Идеална комбинация през зимните дни, успокояваща ароматна терапия за почитателите на ванилия с лек привкус на щипка канела.Марката си заслужава цената.

    ReplyDelete

Thank you for your comment!