Wednesday, 28 February 2018

Venus Freeze Plus at Malinovi Esthetics

Привет, момичета!

От доста време искам да ви разкажа подробности около процедурата, на която подлагах бедните си бедра през последните три месеца - но исках да завърша курса, за да мога да дам максимално ясна представа как Venus Freeze Plus се отразява на самочувствието ми. Ето че и този момент дойде!


Първият въпрос, на който трябва да отговоря, е "Какво всъщност е Venus Freeze Plus?"
Това е последно поколение апарат, съчетаващ действието на мултиполярна радиочестота (RF) и пулсиращи електромагнитни полета (PEMF). Няма да ви занимавам с подробности, а с целите на метода:

> Стягане на кожата
> Подмладяване
> Намаляване на видимия целулит
> Контуриране на тялото

Какво трябва да знаете за процедурата?
Курсът Venus Freeze Plus се провежда след консултация, при която се установява какви са целите ви, какво е общото състояние на кожата и как уредът би могъл да помогне в конкретната ситуация. Аз преминах през курс от 10 процедури на бедрата, с цел намаляване на целулита - нещо, с което се бях отказала да се боря поради липсата на задоволителен ефект от пробваните до момента методи. Ситуацията преди да започна да работя на бюро не беше красива, а след 7 години заседнал живот - можете да си представите... Резултатът от липсата на спорт и активно движение, както и липсващата регулация на диетата (разбирайте - сладко и тесто на корем), доведоха до упорит целулит, видим и без натиск, както и осезаемо отпускане на кожата, особено над коленете.

Отидох на консултацията настроена леко скептично - не вярвах, че апарат и неинвазивна процедура (като липосукцията) могат да постигнат ефект. Знам за наличието на няколко вида апарати за контуриране покрай предна моя работа, но нито един от тях не бе с достатъчно добри отзиви, за да оправдае инвестицията. За моя изненада, в Малинови Естетикс не се опитаха да ме убедят как Venus Freeze Plus ще ми направи краката като на модел - напротив, съвсем откровено ми казаха, че резултатите при всеки са различни в зависимост от степента на проблема. И също така зависят и от желанието на човека да промени вредните си навици, които са довели до същия този проблем.

В моя случай ситуацията не беше толкова плачевна, колкото си мислех. Знам, че има и по-зле от мен, но в моите очи краката ми изглеждаха потресаващо. Думите на Валентина в Малинови Ететикс ме успокоиха и ми дадоха здравословна порция надежда, че с помощ от моя страна и на апарата можем да подобрим вида на бедрата ми. И така, от три месеца аз се боря с най-големия си порок - неконтролираното поглъщане на сладко и тесто. А в това време Venus Freeze Plus се зае да изгори натрупаните целулитни депа...Процедурата
Сигурно сте леко озадачени от израза "да изгори" - все пак в името на процедурата има Freeze. И аз бях доста изненадана, когато се оказа, че при масажа с апарата кожата се загрява, а не охлажда. И то как се загрява - направо си пари на моменти. :) Започва се с нанасяне на масажен гел, който улеснява плъзгането на накрайника на апарата. В първите минути се използва 100% от мощността му, докато издържите. След като започне да пари, мощността се намалява. Разбира се, колкото повече човек издържи на по-висока мощност - толкова по-ефективна е процедурата, но целта не е да се подлагаме на мъчения. Както се оказа, само една дама до момента е издържала на 100% през цялото време... Аз лично имах нужда от намаляване на няколко пъти.


Масажът с накрайника е всъщност приятен. Процедурите траят различно време в зависимотст от конкретния случай, като при мен те бяха 100 минути седмично. Това време за мен беше доста приятно прекарване, тъй като Валентина е чудесна компания.

Тук е може би моментът да ви споделя и за самия център Малинови Естетикс. Той е единственият в Пловдив, който предлага Venus Freeze Plus, но това не е единственото му предимство, Аз не съм човек на "салонните" процедури, защото по принцип не обичам да вися на подобни места. Това се дължи на годините, в които все нещо не е било на ниво в посещаваните салони и центрове на красота - дали хигиената няма да е ок, дали персоналът няма да е дружелюбен, дали самата услуга няма да е качествена. Е, в Малинови Естетикс успяха да преобърнат мнението ми.


Всичко е изпипано - от приятната атмосфера, през перфектната хигиена до дружелюбното отношение. Както казах, за мен лично часовете там бяха приятно бягство в добра компания.

Да се върна към процедурата. Важно е да се отбележат няколко неща: Venus Freeze Plus е напълно безопасна (казва го човек с много нежна кожа), безболезнена (от вас зависи до колко ще издържите) и не изисква период на възстановяване. След процедурите се наблюдава бързо отшумяващо зачервяване на кожата заради загряването, а на места могат да останат сининки (като след масаж с вендузи). Важно е също така да бъдете добре хидратирани - преди, по време и след процедурата. Това осигурява оптималното действие на апарата и е само във ваш ущърб да не го спазвате!

Ефектът
Стигам до най-интересното за всички, предполагам - работи ли Venus Freeze Plus? Да, и още как!

Не бих искала да разчитате само на снимки, за да оцените резултата по две причини - първата е, че съм ужасно бяла и фокусът беше проблем, който не можахме да разрешим (т.е. снимките са малко разфокусирани и на някои места ефектът не си личи много). Втората е, че осъзнах по какъв начин се вижда най-голямата разлика, чак след като започнах да я виждам. Отгоре (т.е. все едно си гледате краката отгоре), вдлъбнатинките от целулита се виждаха най-ясно и съответно най-ясно се вижда как изчезнаха... Но изобщо не ми е минало през акъла да се сетя да се снимам така. За което искрено съжалявам. Все пак, на долната снимка можете съвсем ясно да видите разликата в ситуацията над коленете, където отпускането беше най-плачевно.

Още след първата процедура се усеща стягащия ефект от уреда. Кожата става по-гладка и мека и буквално я усещате подмладена. Този ефект се подсилва през следващите няколко процедури. Някъде около третата-четвъртата започва да се отчита промяна и в изгледа на кожата - целулитът започва да се заглажда. След шестата това е вече наистина видимо, вдлъбнатинките се редуцират и на места започват да изчезват. Между шестата и десетата ефектът е видим и върху контура на тялото - краката са видимо по-"ошлайфани", местенцата с натрупвания са загладени.

Съжалявам, че трябва да видите краката ми в този вид - изглеждат ужасно, защото снимките са правени преди процедурите, след като вляза от студеното навън... Когато кожата ти е полупрозрачна, резултатът е такъв. Важното е, че можете съвсем ясно да видите ефекта над коленете, както и от вътрешната страна на бедрата!
Буквално си върнах краката от преди да започна да работя на компютър. Това са 7 години сладкиши и 8-часови работни дни на стол! Без спорт... Сигурно трябва да ме е срам.

Както сами подозирате, едва ли ще оставя нещата да се върнат в предишното състояние. В момента ограничавам хляба и тестото максимално, а сладкото се опитвам да го ограничавам до веднъж дневно, и то да е мед. И определено се чувствам по-добре.

А, да, май пропуснах да кажа и един неочакван ефект - поради подобреното кръвообращение и лимфоток в третираните зони, в момента краката ми не са толкова студени, колкото бяха преди. Тук засягаме един от важните здравословни елементи при натрупването на целулит, а именно затрудненото кръвообращение, което си е направо  опасно. Та, освен естетичен, във Venus Freeze Plus има и здравословен компонент. :)

Предполагам ви е станало ясно колко впечатлена съм от процедурата. Опитвам се напълно обективно да оценя ефекта и главата ми не го побира. Да, краката ми не са идеални, но те не бяха идеални и преди да започнах офисния живот. Подобрението, което виждам е не просто очевидно, а и осезаемо - кожата ми е супер еластична и стегната. И не виждам какво друго би било в състояние да върне времето назад по такъв начин и  толкова бързо.

Което ме навежда на мисълта, че другата употреба на уреда - за лице, ще води до още по-сериозни резултати (каквито и видях на място в центъра).

Неизбежно се стига и до момента с цената. Която никак не е ниска - зависи от третираните зони и времето, което е необходимо за тях. Истината е, че тази процедура не е за всеки, но аз лично не знам за друг метод, който в такива кратки срокове и по такъв безболезнен начин да постига тези ефекти. С вендузите се борих близо половин година и не постигнах ефект и наполовина толкова добър, колкото с Venus Freeze Plus. С козметика надявам се ви е ясно, че не се получава нищо, освен краткотрайно стягане на кожата... Та, вие сами ще прецените дали си заслужава или не. За мен лично отговорът е голямо ДА и смятам да продължа с поддържащи процедури.

Надявам се да съм успяла да отговоря на въпросите ви за Venus Freeze Plus. Ако не съм - задайте ги в коментар! А можете направо да запишете час за безплатна консултация при Малинови Естетикс тук - ще останете очаровани.


* Курсът от процедури ми бе осигурен от Малинови Естетикс.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!