Thursday 8 June 2017

essence Little Beauty Angels

Днес набързо ще разгледам една лимитирана колекция на essence, която можете да откриете по стелажите на марката в dm. Всъщност, надявам се да не се разграбят, докато пиша - след като аз напазарувах, публикувах снимка на продуктите и къде в Пловдив съм ги намерила и няколко дни по-късно, минавайки през мястото, на стелажа нямаше нищичко останало...


Та, да премина по същество. :) Става дума за essence essence Little Beauty Angels - колекция с продукти за цветова корекция (color correction), които определено ме грабнаха на първо място със супер сладурските си опаковки. Като цяло не съм фен на CC манията и не се включих активно в нея, но има дами, за които е корекцията е доста полезна.

Little Beauty Angels включва три вида пудри, три вида стик-коректори, палитра коректори, три основи за лице, три лака за нокти, основа за устни, дуо четка за фон-дьо-тен и коректор и комплект мини-блендерчета. В зависимост от предпочитанията си можете да заложите на стиковете, кремообразните основи или палитрата - практически всички са с еднакви цветове, варира само текстурата. Аз се спрях на трите вида пудри, блендерчетата и палитрата (само!). :)


Започвам с палитрата коректори, която включва зелено за неутрализиране на червенини, лилаво за неутрализиране на сивкав подтон, беж за прикриване на несъвършенства и нюанс сьомга за прикриване на тъмни кръгове. Два негатива на първо четене: кутийката е сравнително стабилна, но няма огледало, а при първото отваряне забелязах мазнеещ слой върху коректорите (което предполагам се дължеше на жегата). Четирите нюанса са универсални и за мен са точно на място, но дамите с по-тъмна кожа едва ли ще могат да ги ползват без да изглеждат като вампири. От гледна точка на неутрализиране коректорите се справят ок, но за прикриване на несъвършенства не са кой знае колко ефективни. Просто не са покривни, а са по-скоро полупрозрачни (освежаващи).



Нанасянето става най-добре с пръсти - тук е момента да отбележа, че не съм фен на блендерчатата от колекцията. Не са особено удобни и не правят кой знае какво за разнасянето на продукта. Но пък за сметка на това са красиви.


Преминавам към по-интересната за мен част, пудрите.

Въпреки един неприятен спомен от едни озаряващи перлички на essence (ревю), реших да дам шанс на тези, защото са матиращи - какво има да се обърка... Ами, явно има. :D В началото нещата бяха чудесни, вършеха си работата добре, не оставяха светъл воал върху кожата. Просто добро матиране и бонус сладка визия. Но с всяко следващо нанасяне става все по-трудно за вземете продукт от перлите. В началото е имало малко натрошено от разнасянето, но след като съм го обрала, самите перли са доста твърди. Не казвам, че са неизползваеми, но определено си загубиха чара за мен. Не обичам твърди четки. Кутийката е удобна, съдържа 14гр продукт, като отгоре има дунапрен, който държи перлите на място и ги предпазва.


За сметка на това лилавата и зелената пудри са чудесни. Фино смлени, полепват добре върху грима и общо взето си вършат работата - I'm Flaweless Minty тушира леко червенината по бузките, а I'm Flawless Lilly освежава тена. Не е нещо кой знае колко забележимо на пръв поглед, но си личи, ако напудрите само половината от лицето си например. Опаковките тук са доста удобни, съдържат 6гр продукт, има и пухче (но аз и тях нанасям с четка).




И трите пудри са напълно матовеи и не съдържат блестящи частички. Аромат почти не се долавя, може би нещо леко изкуствено. Като цяло, за мен двете прахообразни пудри са попадения - а при мен пудрите никога не стигат!

Ще се радвам да ми споделите какво мислите за essence Little Beauty Angels - ако сте успели да се докопате до колекцията!

4 comments:

  1. Аз ги дебнех още от края на март, когато ги видях в сайта на марката. Бях хвърлила око на всичко, но накрая се спрях само на пудрите и перлите. Основите и коректорите съдържат течен парафин и това нямаше да ми понесе много добре (Essence е една от малкото марки, които публикуват онлайн пълен състав на продуктите си).
    За мен пудрите са много сполучливи: изключително фини, почти незабележими и върху кожата седят по-добре от обикновена бяла фиксираща пудра. Перлите не вършат много работа, но са толкова сладки с тези зелени и лилави топченца, че им прощавам. :)
    От Лондон си бях взела четирицветна компактна пудра на Makeup Academy, която работи на същия принцип - също е много приятна.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Абсолютно на същото мнение съм - за мен прахообразните пудри бяха попадение. Винаги съм искала да пробвам и многоцветна пудра, но някак все ми се струват безмислени... Топчетата донякъде го потвърдиха преди за спрат да "пускат", но като нищо ще се изкуша за някоя пресована в бъдеще, благодаря за препоръката! :)

      Delete
  2. Веднага си взех перлите като ги видях...отдавна точа лиги по Герлен, ама портмонето ми не иска...обаче кутийката е твърде малка и ги пресипах в вдна друга(от крема NovAge Oriflame,че е много шик)Забележете, че имат бляскави частици на светлина .А в голяма кутия като хубавичко ги разбъркаш пускат цвят, че няма къде да бягат

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хм, аз не виждам никакви блестящи частички - сигурна ли си, че не са останали от четката? Как ли не ги въртях да видя... :D

      Delete

Thank you for your comment!