Friday 30 June 2017

essence & Catrice // New Eyeshadow Palettes

Вече не толкова нови, но все пак - днес ще ви представя две палитри, които бяха лансирани при последното обновяване на асортимента на Catrice и Essence. И се пригответе, защото ще хваля много и двете!


Започвам с Essence Eye & Face Palette в цветова гама 02 rise & shine. В съвсем простичката, но доста здрава кутийка се помещават 4 нюанса сенки (2 матови и 2 блестящи), руж и хайлайтър. Всички те са със супер меки, но прашливи формули, които се пренасят върху клепачите много добре. Единственият малко проблемен нюанс е сивокафеникавия, и то само откъм сила на пигмента. Ако трябва да съм честна, взех цялата палитра заради блестящия розов нюанс - луднала съм по този тип сенки и се опитвам да намеря заместител на едни корейски, които вече не се произвеждат. Светлият нюанс се оказа чудесен за всеки ден, тъй като озарява погледа чудесно. А еспресото пък е много красиво за лек акцент.


Продуктите за скули бяха пълна изненада. И двата се пренасят чудесно квърху кожата и се преливат много лесно. Хайлайтърът е чудесен избор, ако не се страхувате от по-забележим блясък, а ружът добавя онзи ефект, който французите наричат bonne mine (със здравословно излъчване). И той съдържа блясък, който изглежда супер кокетно на слънчева светлина. Откъм издръжливост не са най-добрите попадения, но не го очаквам върху мазна кожа.


Essence Eye & Face Palette се предлага в още една доста подобна разновидност.

За цената си от около 10лв тази палитра си заслужава вниманието - особено в отпускарския сезон, когато на никой не му се мъкнат тон гримове. Напълно покрива моите нужди от сенки и продукти за скули по време на път. За останалото ще замълча. :)


Втората палитра беше любов от пръв swatch. Catrice The Precious Copper Collection е комбинация от 9 нюанса на тема "мед" - за която ще чуваме доста покрай новата палитра на Urban Decay. :)

Кутийката тук също е много стабилна, издържа и изпускане. А и е някак много хубава като усещане и дизайн, съвсем не прилича на палитра от 10лв. Качеството на сенките според мен също не е за тази цена. Сред 9-те нюанса има само един, който изисква повече работа с четката, и това е първият. Но пък и това е може би най-ползваният от мен нюанс, с който започва почти всеки грим с тази палитра. Такъв нюанс май трябва да има във всяка!

Останалите са меки и мазнички, пускат сериозно количество цвят и полепват по клепача дори и без основа. Тя обаче е необходима за издържливост. Блясъкът във всички е умерен и не предизвиква проблеми с разпиляване, въпреки че самите сенки имат навика да се разпрашават. Най любими са ми средните нюанси, точно медните - в тях има нещо разкошно за лятото.

Сигурно забелязвате, че първият и последният нюанс са отделени като такива за хайлайт и контур. Истината е, че това е съвсем условно и никога не съм ги ползвала така. Просто си избирам на случаен принцип два нюанса и блендвам (can't be bothered to make tough choices).


Сериозно се замислих дали да не взема и някоя от другите палитри в серията, но се въздържах заради количеството, което съм натрупала през последната година. Съвсем не съжалявам обаче за тази покупка, тъй като палитрата си заслужаваше всяко левче, че и отгоре. Catrice The Precious Copper Collection е едно истинско бюджетно съкровище за мен.

За сведение, всички swatch-ове в публикацията са без основа, за първи път от много време насам го правя. :)


Пробвахте ли вече тези палитри и какво мислите за тях?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!