Monday 26 June 2017

Amway Artistry Illuminating CC Cream & Perfecting Concealer

Някак останах встрани от CC истерията - за разлика от BB кремовете, тези за colour correction не правеха нищо кой знае какво за кожата ми. Както са казали хората обаче, всеки си намира майстора. Днес ще ви разкажа за едно страхотно попадение от Amway, което влезе с гръм и трясък в козметичната ми чантичка. :)


Става дума за Amway Artistry Ideal Radiance Illuminating CC Cream. Зад това дълго наименование се крие оцветен крем за защита, озаряване и корекция. На пръв поглед нищо, което и други да не обещават, но тук всяко едно от споменатите неща е изпълнено mot à mot.


Формулата е кремообразна и се нанася доста гладко - независимо дали самостоятелно или върху друга грижа. Аз лично не обичам да напластявам козметика и грижа, затова нанасям самостоятелно и нямам нужда от допълнителна хидратация или подхранване. Тук идва първият плюс, а именно слънцезащитният фактор SPF50. Хубаво е да го има дори и в града, да не говорим, че е подходящ и за уикенд разходки на слънце.


Вторият плюс е естественото полуматово покритие, което успява да скрие червенини и умора, да омекоти контурите на пъпчиците и да прикрие порите. Далеч съм от мисълта, че ще се справи със сериозни несъвършенства, но това все пак не е фон-дьо-тен. За моите нужди е прекрасен. Прави ми впечатление и издъжливостта - нямам нужда нито от матиране, нито от подновяване през целия работен ден (дори и в жегите!). Цветовата гама също заслужава да се спомене, тъй като в BB/CC света няма много избор - тук имаме три нюанса, като моят е най-светлия (Light) и ми пасва идеално. Има леко окисляване, но не е нещо, което ще забележите без да се вгледате специално.


Не на последно място идва озаряването, което е постигнато чрез много фини блестящи частички. Нямаше дори да ги забележа, ако не си бях погледнала пръстите на слънчева светлина, след като нанесох крема първия път. На лицето стоят много кокетно и съм изненадана, че Amway са успели да постигнат баланс между полуматов финиш и блестящи частички и продуктът да става за всеки ден без притеснение.

Опаковката е удобна, със стеснен връх, и няма опасност от омазване. Както при всички продукти на Amway, и в нея се долавя нотка примамлив лукс. Бих казала, че този CC крем е абсолютно задължтелен, ако решите да се запознаете с марката - идеален е като името си.


Вторият продукт, за който ще ви разкажа, е коректора Amway Artistry Exact Fit Perfecting Concealer. Той се предлага в 4 нюанса, като на снимките виждате така наречения Brightener - това не е точно коректор, а по-скоро осветляващ продукт за околоочния контур. Покритието му не е плътно и не е подходящо за скриване на недостатъци, но магията тук я върши нюанса. Прасковеният крем неутрализира тъмните кръгове и озарява погледа доста успешно.

Издържливостта тук е средна - около обяд вече се забелязва събиране във фините линии, затова и фиксацията с пудра е задължителна. Самата формула е много приятна за нанасяне, почти флуидна, даже леко охлаждаща ми се струва. Опаковката е с удобен апликатор, а отстрани има и огледалце.

Отляво е CC крема, а отдясно - коректора
Пробвали ли сте Amway и какво мислите за марката?

* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!