Monday 19 June 2017

Avon Mark Smoothing Matte Primer

Преди няколко месеца Avon лансираха новата си линия грим Mark - тя включва някои от познатите ни досега продукти в обновени опаковки, както и нови продукти. Сред предложенията има доста интересни попадения, като за мен най-любопитна беше една основа, която сметнах за върнат стар продукт, който обожавах. Става дума за Avon Mark Smoothing Matte Primer, матираща основа за изглаждане и дълготрайност на грима. А дали се оказах права - прочетете надолу!


Като за начало, помислих (надявах се) Avon Mark Smoothing Matte Primer да е старата основа MagiX Tinted Face Perfector. Ако искате да видите една ужасно стара публикацията по темата, с ужасно ужасна снимка - клик.

Кликнахте, нали? :) Няма нищо по-ценно от това да видиш как ти са се променили снимките за 7 години...

Обратно към ревюто. Та, оказа се, че двете нямат нищо общо. Но пък основата Mark е досущ като един подобен продукт от серията Anew.


Avon Mark Smoothing Matte Primer е прозрачна компактна основа, която матира и оптически изглажда бръчици, неравности и пори. Нанасям я с пръсти в повечето случаи, като "спешна помощ" преди бързо излизане, например. Ефектът е кожа с лек ефект "фотошоп" - забележим, но не и натрапващ се. Продуктът е на базата на силикони, което при мен означава лъсване в рамките на час след нанасяне. Казвам го без съжаление, тъй като не очаквам нещо повече, честно казано... Просто бързо решение, ако трябва да изскоча скорострелно от вкъщи. Не споменавам свойствата като основа за грим, тъй като не я ползвам за такава (така и не свикнах да наслагвам продукти).

Кутийката е доста стабилна и има огледало, но няма нищо за нанасяне. За корекции в движение можете да си вземете най-обикновена гъбичка за компактен фон-дьо-тен. Като дизайн цялата серия Mark е доста семпло, но симпатично издържана в бяло и черно.


Не съм сигурна дали бих поръчала тази база отново - не е нещо, което използвам много често. Но пък за спешни случаи наистина си върши работата. :)

Имате ли наблюдения над серията Mark - споделете в коментарите!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!