Monday 22 May 2017

Travel Bag Essentials

Преминах през един период, в който не пътувах много - цяла зима буквално си стоях вкъщи с изключение на един-единствен уикенд. И явно през това време съм забравила как се опакова козметична чантичка. За началото на новия пътешественически сезон не само че напълних до горе една за в раницата, ами си взех и тази от дамската чанта...


Общо взето, дори не съм се занимавала да подбирам. Ето и накратко за някои от продуктите, които явно съм сметнала за необходимост.

На първо място слагам сухия шампоан за брюнетки на Balea - едно неочаквано добро попадение. Взех го като заместител на свършилия ми любим сух шампоан на Alverde (чисто любопитство) и не мислех, че ще се разберем толкова добре. Нюансът на спрея е напълно подходящ за мояа коса, може би една идея я потъмнява само. Не остава по скалпа, не оставя следи като пърхут, освежава косата осезаемо и оставя приятен аромат. А е и бюджетно решение (около 4лв). Не знам дали ще купя отново, защото със сигурност не е толкова добро решение като този на Alverde, но пък е по-бърз и лесен вариант за употреба.

Мицеларната вода на L'Oreal също заслужава да се спомене. Трябва да подчертая, че не съм премахвала силен грим с нея (коректор и спирала), но се справя доста добре с освежаването на кожата след дълъг път. Нежна е и не дразни, а най-вече - не пресушава. Ако има подобни малки разфасовки по магазините, с удоволствие бих си взела!

Няколко думи и за молива за устни на S-HE, който се оказа чудесно попадение като заместител на тониран балсам. Много е мекичък и го усещам супер леко върху устните, а цветът е подходящ за всекидневието. Напомня ми по някакъв начин на любимите ми тонирани балсамчета на Nivea, но има по-голямо разнообразие от цветове. :)

Както виждате, с мен са едни от изпитаните бойци в арсенала - разкошния флуид на SVR и техния слънцезащитен спрей, слънцезащитния лосион на Avon, пяната за почистване на Himalaya, камуфлажа на Catrice, матовите червила на Golden Rose, слънцезащитната пудра на Lush... Предпочитам да няма изненади на път. :)

P.S. Откриването на сезона беше на две места - първо бяхме на road trip през Враца и Ловеч, а след това семейно на язовир Цонево. Ето и няколко спомена от там!

Манастир Седемте престола (който не си заслужава, ако не ходите по религиозни причини)
Пещера Проходна
Пролетните дъждове в Гложенския манастир (който пък си заслужава дори и само заради мястото)
Язовир Цонево - едно разкошно място за семейна почивка
В двора на вилата с. Аспарухово, в която бяхме отседнали
Етнографски комплекс Генгера в Айтос (долните също)
 

Ще се радвам да ми дадете идеи за пътуване за това лято, смятам да наваксам липсата на пътуванки през зимата. :)

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!