Monday 22 May 2017

essence Live. Laugh. Celebrate! Collection

essence празнуват 15-и рожден ден! Леле, като се замисля, че познавам марката от около 10, и ми става доста мило. :) Това си е една сериозна възраст, както и да го погледнем, а празненството по повода е не по-малко пищно. Бях буквално стресната от размера на кутията с празничната колекция, когато тя цъфна на вратата. А причината да бъде толкова голяма беше, че в нея беше затворено цяло парти!


Сред шарените конфети, балони, бонбони и други парти аксесоари се криеха самите продукти - празна палитра с рефили с различно предназначение. Към кутията имаше и страхотен тефтер, снимки от който можете да видите най-отдолу. Както предполагам знаете, съм от хората, които се впечатляват много от презентацията, та тук буквално бях зашеметена. Супер розово, с много настроение, много забавно и момичешко - точно в стила на essence. :)


Да преминем към самата колекция, обаче - тя се казва Live. Laugh. Celebrate! и е налична в Lily. Не бях особено привлечена от направи-си-сам палитрите, които марката пусна преди няколко месеца, и така и не си взех от тях, ако трябва да съм честна (сенките ми се сториха доста безинтересни и прашливи). Оказа се, че хич не са лоши обаче, или поне тези от колекцията са доста читави. Хубавото е, че има и други продукти, освен сенките - такива, които не бяха внесени през март: руж, хайлайтър, фиксираща пудра, основа и пудри за устни.



Дори не знам откъде да започна! А, да, палитрите. С кутията получих голямата, но не издържах и си взех и малката. Има нещо хипнотизиращо в цветните топчета, плуващи в капака. :D Палитрите са здрави, затварят се плътно и са доста удобни, но им липсва огледало. Самите сенки са в доста големи "панички" и кликват стабилно в палитрите. Общо взето, системата е добре направена и нямам забележки.



Сенките са с вариращо качество. TGIF, Celebrate Good Times и Having a Good Time са може би любимците ми откъм пигмент и нанасяне. Останалите са по-сухи и падат върху бузките доста лесно. Хайлайтърът е приятен телесен цвят с мек блясък (но се губи върху кожата, за съжаление), а ружчето май е римейк на един стар техен руж, който харесвах доста (нежно розово с блясък). Фиксиращата пудра е интересно попълнение, но не е забележителен продукт. Казах, че паничките са доста големи, но за продуктите за лице не са достатъчно големи и трябва да се действа с по-малка четка.



Продуктите за устни са доста интересни. Предлагат се основа и два нюанса - боровинка и розово. Тях поместих в по-малката палитра, за да не зацапвам със сенки. Основата е мек балсам, като има малка разлика между цвета и консистенцията на тази от кутията и тази от магазина (вижда се и на снимката). Не е фрапантна, явно просто е различна партида. Пудрите нанасям с потупващи движения с пръсти върху основата, като накрая се получава матов финиш. Не е кой знае колко забележителен, а равномерното покритие е малко трудно за постигане, та не знам дали си заслужава времето и цапането. Но пък е интересна концепция. :)

Ето и swatch-ове, вдясно са ружчето и хайлайтъра:

От дясно наляво: сенките It's My Birthday, Life is Beautiful, T.G.I.F., Celebrate Good Times, Having a Good Time, ружа Rhythm of the Night, хайлайтъра My Special Highlight 


Като цяло, това е една от готините колекции напоследък и ви препоръчвам да разгледате стелажа дори и само заради яките палитри. Дори половинката остана като залепен за едната (деца сме си). :) Между продуктите има доста приятни попадения, а цените от около 3лв са супер примамливи.

Ето и една визия с продуктите, на устните ми е розовата пудра:


Още веднъж благодаря на essence за страхотната изненада и честит рожден ден!

* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!