Monday 15 May 2017

Nivea Caring Shower Silk Mousse

Доста се изписа за тези мусове... Смятам да го направя и аз, защото е продукт, който заслужава да бъде отразен. :)


Nivea Caring Shower Silk Mousse е едно логично решение за ниша, в която не се случва почти нищо (все пак, колко можеш да модифицираш почистващите продукти за тяло, ако не си Lush?). Интересен е, сравнително евтин е, достъпен е, на позната марка е. Всъщност, пяните за душ не са нещо ново, но не са особено познати на нашия пазар.

Ако не сте пробвали подобни продукти преди, със сигурност ще предизвика любопитството ви. Представлява флакон под налягане, от който "изпълзява" гъста, раздуваща се пухкава пяна (тип пяна за бръснене), която можете да ползвате директно или с гъбка. Аз предпочитам втория вариант, но и самостоятелно пяната е много нежна и приятна на докосване. За разлика от нормален душ гел, това нещо буквално ви покрива с плътна пяна, която можете да помасажирате преди да решите да отмиете. Оставя кожата мека и еластична, като не я пресушава изобщо. Ароматът не се усеща изобщо след като се подсушите.

Nivea Caring Shower Silk Mousse се предлага в три варианта: Creme Care с Nivea Essential Oils (wtf?), Creme Smooth с екстракт от коприна и Creme Soft с масло от бадем. Като аромат най-много ми допада Creme Care - типичен нивейски аромат, а като ефект и трите вида са ми напълно еднакви.


Интересен елемент е scratch'n'sniff лепенката върху капачето - позната тактика за марката. За съжаление, или всички опаковки са предварително измирисани, или просто лепенките не са особено читави. В магазина опитах да изкарам аромат от няколко, но без успех...

Няма как да не направя сравнение с Rituals Shower Foam, които за съжаление не се предлагат у нас. Пяните на Rituals са с една идея по-луксозни като усещане, по-ефирни и по-ароматни. За сметка на това тези на Nivea бият по гъстота и цена. И все пак, Rituals си остават любимци заради цялостното усещане, което оставят след употреба.



Nivea Caring Shower Silk Mousse е наистина интересен продукт, който си заслужава да тествате дори и само от любопитство.

P.S. Дори и да решите да не тествате пяните, потърсете тези свещи на българската компания I/TEMS - зверски яки са! При запалзване уханието на екзотична ванилия от тази изпълва не само едно помещение, ами и целия апартамент. Да не говорим, че концепцията на цялата марка е доста интересна и е нещо, което едва ли ще очаквате от БГ бранд. Пълна любов!


* Продуктите са ми изпратени за проба от Nivea.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!