Tuesday 9 August 2016

Lush Powdered Sunshine

Преди известно време ми попадна статията на Jays Deen за един толкова интересен продукт, че няма и десет минути по-късно вече го бях поръчала. Става дума за Lush Powdered Sunshine - слънцезащита под формата на прах!


Lush Powdered Sunshine е продукт с SPF15, базиран на calamine powder (съединение на цинка), октокрилен и титаниев диоксид като слънцезащитни съставки, и няколко вида масла за омекотяване - лимон, лайм, сусам, пачули и олибанум. Ниският фактор и това, че трябва да се нанася само на суха кожа, правят Powdered Sunshine подходящ само за града, но аз така или иначе няма май да видя морето, та не страдам. Самата пудра е подобна на малко по-едър талк за тяло и аз я ползвам именно като негов заместител в големите жеги - по този начин запазвам кожата свежа за по-дълго. След нанасяне не личи бяла следа; всъщност пудрата буквално изчезва, като оставя след себе си матов финиш и лек аромат на нещо цитрусово-гардеробесто (знааам, няма такова описание! :D). Ако решите да ползвате Powdered Sunshine като слънцезащита, непременно вземете със себе си опаковката, за да можете да нанасяте регулярно. Това принципно не е проблем, освен ако не сте с тъмни дрехи, тъй като по тях следа остава (и то доста)...



Като казах за опаковката, не съм сигурна, че бутилчицата е най-удобният вариант, защото на няколко пъти ми се наложи да обирам пудра от пода. Като че ли кутийка с пухче ми се струва далеч по-приемливо, но тогава пък ще имаме проблем с пренасянето. Идеален вариант няма.

В заключение ще кажа, че ако ви е любопитно какво е това животно слънцезащита на прах, трябва да вземете Powdered Sunshine - цената му е около 18-19лв. За мен се превърна в любим продукт за лятото, а като гледам и за следващото (страшно е икономичен). Съчетава две действия в едно: освежава и предпазва, лесен е за нанасяне, лесен е и за носене. За светли кожи като моята не препоръчвам да разчитате само на него за по-дълго излагане в обедните часове, но ако по принцип ползвате SPF15, не би трябвало да се притеснявате.

Ще се радвам да споделите, ако сте го пробвали!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!