Tuesday 30 May 2017

Bioderma Photoderm Nude Touch SPF50+ // Hydrabio Eau de Soin SPF30

Днес ще си говорим за слънцезащита от Bioderma - първият от няколко такива поста, надявам се идващи навреме. Аз лично започнах да се запасявам преди месец, за да мога да изпреваря първото силно слънце. То пък се оказа една дъждовна пролет...


Както и да е, преминвам към ревюто. :) Тази година Bioderma лансираха един доста интересен продукт, който съчетава в себе си матиращи/изглаждащи несъвършенствата свойства, висока защита и леко покритие - Photoderm Nude Touch SPF50+. Бях малко скептична, но любопитна - мислех, че все някое от тези три неща ще куца. Грешка.

Рядко цитирам описанията от рекламните кампании, защото в 90% от случаите са си въздух под налягане (да, дори и при наистина добрите продукти описанията ми звучат супер hype-нати). Тук ще си го позволя обаче, като добавя и собствените си коментари:


> 8 ч. контрол против лъщене - да, да и пак ДА! Знаете, че обичам неимоверно много Photoderm AKN Mat именно заради матиращите свойства в дългосрочен план. Тук имаме същото, като обаче матовият ефект е по-естествен. Нямам нужда от пудра, единственото местенце с леко омазняване следобед е около носа.

> Изравнява тена: ефект на непокрита кожа и устойчивост 8ч - удивително леко и много естествено покритие, което буквално не може да бъде забелязано с просто око. То също не мърда цял ден, не се събира в бръчиците, не се окислява.

> Подсилен блясък - матирането явно не изключва блясъка на кожата. Не мога да го обясня, просто кожата изглежда сияйна отвътре.

> Намалява несъвършенствата ден след ден - затова нямам наблюдения. Кожата ми е сравнително спокойна в момента, не забелязвам някаква промяна в големината на порите.

> Силно водоустойчив - покритието определено е хидрофобно и за почистване е добре да приложите схемата с два продукта (дегримьор + измиване).

Слънцезащитата е комбинация от UVA / UVB минерални филтри и клетъчна биозащита - патента Cellular Bioprotection™ (SPF 50+ и UVA 25). Едва ли бих разнасяла точно този продукт с мен на плажа, просто не разбирам тонираните продукти на плажа, но иначе с тази защита е напълно подходящ и за най-силното слънце. Аз лично го ползвам вместо дневен крем в града, въпреки че е може би прекалено.


По този повод - ако се притеснявате, че няма да бъде комфортен за носене, оставете притеснението настрана. Текстурата е полутечна, разнася се суууупер леко върху кожата и се усеща като перфектната комбинация от хидратация и подхранване без да тежи. Финишът е полуматов - не бих казала, че има ефект на пудра както е описано в сайта, а по-скоро е напълно естествен (именно онова средно положение между матиране и озаряване). При разнасяне силиконите в състава се усещат леко, но не ми правят проблеми. Ароматът е лек, изкуствен, не се задържа.


Единственият минус е опаковката. Формулата изисква сериозно раздрусване преди всяка употреба, заради което в шишенцето има и сачми. Проблемът идва, когато стане време да изсипете продукта в ръката си, за да нанесете. Дупчицата не е прекалено голяма, но все омазвам самото шишенце. Може би помпичка щеше да е по-хигиенично решение...

Но това е бял кахър, както се казва. Bioderma Photoderm Nude Touch SPF50+ е уникален за пазара ни продукт, който със сигурност би допаднал на дамите с нормална/смесена/мазна кожа. Цената му е около 33лв, предлага се в три нюанса (моят е най-светлият), Препоръчвам силно!

Вторият продукт е нещо, което чаках да се появи в нашите аптеки, но това така и не стана. За щастие го има в Enzo - става дума за Bioderma Hydrabio Eau de Soin SPF30. Това беше иновация на марката, която създаде доста шум в чужбина, а и имаше защо. Беше първият продукт, който можете да напръскате върху грима в обедната почивка и да си решите проблема със слънцезащитата. Затова и ми е странно, че на нашият пазар първи с такъв продукт стъпиха SVR, а после и La Roche-Posay (ревюто е на път). Bioderma просто изпускат...

Hydrabio Eau de Soin SPF30 е освежаващ и хидратиращ спрей със средна слънцезащита. Удобен е за случаите, в който имате нужда от бързо решение за предпазване, и то без да нарушавате грима си. Спрейчето е много фино, усеща се супер свежо и приятно върху кожата. Оставя лек сияен финиш, който би се харесал повече на по-сухите кожи - по този параграф е доста подобен на спрея на SVR. Ухае нежно (мисля, че е аромат подобен на останалите продукти от гамата Hydrabio), но не се натрапва и не дразни носа, ако го вдишате без да искате при нанасяне. Супер удобно, супер като за мързеливки със слънцезащитата. :)


Скоро очаквайте публикация-сравнение между няколко подобни слънцезащитни спрея за лице, аз лично съм буквално пристрастена към тях.


А междувременно - споделяйте ми в коментарите своите нови находки!

4 comments:

  1. Много се загледах в тонирания продукт, когато ходих да си пазарувам слънцезащитни продукти, но така и не се реших да го взема, не бях сигурна дали ще ми пасне. Май пак ще мина през аптеката 😃. Благодаря ти за чудесното ревю! 😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. И при мен имаше съмнения - главно заради силиконите. Много се радвам, че се престраших. Надявам се да допадне и на теб! :)

      Delete
    2. И аз така се надявам 😊. А я кажи за цвета, пасва ли ти? Аз съм с много светла кожа, но лятото потъмнявам малко и се чудя кой цвят да взема 😊

      Delete
    3. Директно се хвърлих на Natural Colour и честно казано не съм пробвала останалите цветове - за мен този е идеален и може да понесе и малко да потъмнея (което едва ли ще се случи, де). :)

      Delete

Thank you for your comment!