Wednesday 23 November 2016

SVR Sensifine Fluide

Сядам да пиша това ревю с голямо удоволствие, тъй като съм влюбена в продукта. Не смятам, че кожата ми е чувствителна, но SVR Sensifine Fluide успява да я накара да изглежда и да се чувства толкова комфортно, че се чудя дали нещо в режима ми досега не я е дразнело... Но - повече подробности четете надолу!


SVR Sensifine е серия за полиалергична и чувствителна кожа, която успокоява и намалява реактивността. Формулите са с минимално количество съставки, всички от които проверени от дерматолог и съчетани така, че да осигурят комфорт и при раздразнение. А продуктите са демакиант за очи, почистващо мляко, флуид и крем. Аз тествах флуида перз последните няколко седмици и резултатът ми харесва ужасно много!

Продуктът и формулата




SVR Sensifine Fluide съдържа само 12 съставки, сред които ниацинамид, масло от памук и растителен сквален. Не съдържа сулфати, ПАВ, силикони и минерални олиа, парабени, алкохол, консерванти, оцветители, парафин, ланолин и алергени (yasss, може би именно заради това се разбрахме толкова добре!).

Текстурата и ароматът



Текстурата е изключително фина, полутечна, с едва доловим естествен аромат. Нанасянето е супер лесно, като флуидът попива буквално за минута и оставя свеж матов финиш (не пудрен, а по-скоро съвсем естествен). Не се усеща изобщо върху кожата, не води до прекомерно отделяне на себум. Просто го чувствам като най-естествената грижа, която някога съм пробвала. Откъм хидратация флуидната формула се справя чудесно за преходния сезон, но за зимата бих заложила на крема от серията за повече подхранване, тъй като през студените месеци отделни участъци от лицето ми се пресушават. 


Най-интересният ефект, който забелязах от Sensifine Fluide, беше при връщането ми от Дъблин. Не знам дали заради смяната на климата и ужасния вятър, който ни брулеше 7 дни почти непрекъснато или нещо друго, но ми се появиха няколко червени петна по бузите, които изглеждаха доста раздразнени. Само ден след като се върнах към Sensifine (по време на пътуването бях с друг крем), тези петна се успокоиха и изчезнаха.

Опаковката

SVR Sensifine Fluide се помещава в специален флакон с помпичка, който е с трислойни стени и е обезвъздушен. По този начин се гарантира, че в крема няма да попаднат външни замърсители (полезно, имайки предвид, че не съдържа консерванти). Срокът на годност е 6 месеца след отваряне.

И така, без да увъртам повече - бих препоръчала SVR Sensifine Fluide на всеки с мазна/комбинирана кожа, който има нужда от лека и естествена грижа. Разбира се, най-подходящ е за алергични и реактивни дами, но това не значи, че не може да се ползва и от останалия свят. :) За нормална или суха кожа предполагам кремчето от серията ще е по-подходящо, тъй като флуидът е наистина лек откъм хидратация. 

Споделете ми в коментарите с какво предпочитате да успокоявате кожата си!

* Продуктът ми е предоставен за проба от бранда.

4 comments:

  1. Това, че не съдържа алергени е доста подвеждащо, защото те са специфични за всеки човек и е невъзможно да се твърди, че кой да е продукт не причинява алергии при никого. Съставът обаче изглежда много хубав и ще си запиша да го пробвам в бъдеще.

    Иначе аз в момента предимно успокоявам положението с различни памучни маски.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, така е - аз се побърквам, когато ми кажат, че нещо е "естествено" и подходящо за реактивна кожа, а то съдържа мед, лавандула и какво ли още не... Съставките тук ми изглеждат наистина минимални като риск, но сигурно има и хора с алергии дори и към тях. :)

      P.S. Аз чакам да заредят маските на Garnier и при нас. :D

      Delete
  2. Ниацинамид е чудесна съставка. За нещастие, кожата ми реагира изключително зле на скваленa, който иначе си е читав емолиент - има го в голямо количество в маслото от оризови трици и маслото от японска камелия. Затова козметичните тайни на гейшите при мен не проработиха както очаквах.
    И двете съставки се препоръчват за запазване на младежкия вид на кожата, като не е нужно човек да стане на години, за да ги ползва. Иначе бих пробвала флуида, ако не беше моят проблем със сквалена.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ниацинамидът присъства и в доста кремове за избелване и проясняване на тена, от корейската козметика ми е познат. По това, което съм видяла, определено имаше ефект откъм проясняване на тена и изглаждане, но при мен избелването беше нежелана реакция. :D

      Delete

Thank you for your comment!