Friday 18 November 2016

Alverde Trockenshampoo (Dry Shampoo)

Бях се засилила към любимия ми сух шампоан Schauma, докато не видях това мъничко съкровище на стелажите в dm един ден. Сега ще ви разкажа как и защо се влюбих в продукт с някои негативи!


Alverde Trockenshampoo е сух шампоан с растителни екстракти под формата на бял прах, който се помещава в малка кутийка. Ароматът е лек, натурален и ненатраплив, не се усеща особено след употреба. Прашецът се разнася с върха на пръстите в корените на косата, а ако сте ентусиасти - можете да го поръсите и директно там. Защо казвам ентусиасти? Защото този сух шампоан оставя доста сериозен бял слой, ако не се разнесе добре. Прашецът е много фин и полепва както по косъма, така и по главата, та и кожата ви може да побелее. Затова препоръчам да се нанася внимателно и да се разнася перфектно с пръсти и четка.


След като му хванах цаката обаче, дойде моментът на влюбването. Буквално не съм виждала друг сух шампоан, който до такава степен да повдига корените и да придава обем на безжизнената ми и омазнена още на втория ден след измиване коса. Буквално я съживява! Разбира се, ефектът не е повече от ден, но сухият шампоан няма за цел да ви спести миенето, все пак. :D

Откъм натрупване върху косъма и проблеми с отмиването нямам забележки. Самата коса се усеща изключително лека след употребата на Alverde Trockenshampoo, а в съставките влизат и някои успокояващи екстракти, които нормализират работата на скалпа.


През годините чух много неприятни неща за сухите шампоани - как запушвали порите на главата (повече от стлизантите?! хайде, стига...), как косата започвала да се омазнява двойно след време (bull-fucking-shit), как правили косъма по-чуплив (това да не е стъклена играчка?)... Та, след като ви стана ясно какво ми е мнението за тези коментари, бих казала, че това е едно от най-добрите постижения на козметологията, заедно с мицеларната вода. :) И силно ви препоръчвам да се разделите с 6-7лв и да опитате Alverde Trockenshampoo, защото той е един от най-добрите продукти в своята категория!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!