Wednesday 30 November 2016

Yves Rocher: Grand Rouge, Kajal Intense & Laque Effet Gel

Привет!

Преди няколко седмици бе откриването на бутика Yves Rocher в Mall Markovo Tepe в Пловдив - нещо, което чаках от години. Странното е, че когато бях ученичка, имахме бутик; след това останаха само магазинчета, в които се продаваха отделни серии. Така че няма как да не се зарадвам на възможността да се наслаждавам на почти всички продукти на марката, включително и грим, и в родния ми град!


Екипът на Yves Rocher бе така мил да ми посрещне с някои от акцентите в грима и грижата, които да тествам, след като се прибера. Естествено, първото нападнато нещо бе червилото. :)


Yves Rocher Grand Rouge е червило с богата, но лека текстура - почти като балсам върху устните. Ароматът е леко плодов и не се задържа дълго. В разкошната златиста гилза (много луксозна като усещане) ме очакваше и разкошен сливов нюанс, перфектен за есента и зимата. Единственият недостатък е това, че за плътно и равномерно покритие са необходими доста минавания - но пък веднъж постигнато, това покритие се задържа доста дълго, дори и след леко хапване. Grand Rouge определено е страхотно червило за всеки ден, което с удоволствие бих вадила от чантата, за да нанеса!


Лакът за нокти Yves Rocher Laque Effet Gel беше може би най-голямата изненада. Плътна формула, обгръщаща четка и малко нестабилно шишенце бяха първите ми впечатления, но щом започнах да нанасям... уау. Просто уау. Лакът се разнася върху ноктите буквално като сироп, уляга и съхне много бързо, а с два пласта се постига луксозен богат цвят. Блясъкът също е пълен разкош - не е като на гел, но е много красив. Откъм издръжливост нещата са по средата - 2-3 дни без забележка, едва ли бих ги докарала до обещаните 7. Но определено съм впечатлена от качеството и има за какво да се разгледат и другите нюанси!

Също така пробвах и Yves Rocher Top Coat Effet Smoky - нещо доста любопитно като концепция. Нанася се върху който лак пожелаете и изкарва на бял свят "тъмната" му страна. :) Така и не успях да го снимам като хората, но ефектът е леко потъмняване без да се губи много от основния цвят. Ако използвате нещо светло за основа, дори можете да си направите омбре, като оставите например палеца с чистия цвят, а на всеки следващ пръст нанасяте +1 пласт от топ лака.


Yves Rocher Kajal Intense пък е вдъхновен от Изтока каял в плътен черен нюанс. Пигментът е наистина сериозен, а текстурата се топи върху кожата и се нанася супер гладко. С този тип продукти е трудно, но не и невъзможно, да се постигне ясен контур - по-скоро се постига ефекта smoky eyes. Каялът е доста издръжлив, но не и в ъгълчетата на окото (имам чувството, че там буквално всичко ми се размазва напоследък). Ако не сте пробвали подобно нещо, силно препоръчвам да си направите експеримент - след първоначалния сблъсък се свиква доста лесно. А и само с този продукт в чантата лесно превръщате дневния грим във вечерен - една леко небрежна линия върху сенките, разнесена с пръст, и сте готови!


Финално ме поглезиха и с три четки: stippling, за руж и прибираща се за пудра. Направи ми впечатление, че формата им малко се губи след първото миене, което може би се дължи на естествените влакна. Освен тази малка странност, четките се държат безупречно, като любимец ми е тази за руж - големината ѝ е перфектна за начина, по който нанасям ружа си и ми улеснява живота почти всекидневно. :) Бях доста заинтригувана и от тази с две дължини на влакната, като нея използвам най-вече за уеднаквяване на покритието и изравняване на финиша след нанасяне на ФДТ (нанасям с пръсти). А прибиращата се е манна небесна на път и винаги държа по една такава на stand-by.

Имах възможност да избера и крем за лице, но за него ще си поговорим в отделно ревю. Между другото, съвсем скоро ще ви покажа и разкошотиите от коледната колекция на Yves Rocher, така че останете на линия!

* Продуктите за ми предоставени за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!