Wednesday 9 November 2016

Dr. Scheller Black Currant & Marula Refreshing Moisturizing Day Care

Привет!

След кратко отсъствие от блога се завръщам с пълна сила. Съвсем скоро очаквайте и пост/постове за преживяванията ми от Дъблин (причината за отсъствието), а дотогава ще си поговорим за Dr. Scheller - един бранд, който се предлага у нас отдавна, но така и не бях пробвала. :)


Беше средата на септември, когато получих едно много пролетно колетче от вносителите на марката - сред туфи зелена "тревичка" се бяха сгушили няколко продукта с натурален произход, съвсем на мястото си. :) Основният акцент бе Dr. Scheller Black Currant & Marula Refreshing Moisturizing Day Care - дневна грижа с касис и масло от плодовете на африканското дърво марула, която се грижи за предотвратяване на появата на бръчици и дава 24-часова хидратация. За което съм напълно съгласна, тъй като през есента кожата ми се дехидратира, а по време на теста с този крем нямах проблеми с опъване или лющене. В масивното бурканче се крие плътна кадифена формула с чудесен фин плодов аромат, която при нанасяне попива перфектно и оставя полу-матов финиш. Бих казала, че е подходящ за всеки тип кожа, дори и мазна, заради чудесния овлажняващ ефект и лесната абсорбция от кожата. А усещането при употреба е много приятно! 


Втората изненада в кутията беше кремът за ръце с арганово масло. Уханието му е божествено - на някакъв вид чай, според мен. Текстурата е доста тежка, подходяща за наистина сухи ръце. За мен това е добре дошло, защото моите се пресушават невероятно лесно, особено през студените месеци. Затова и имам кремове във всяка стая вкъщи, а на този на Dr. Scheller е отредено най-централното място - на нощното ми шкафче. Формулата успокоява перфектно опънатата кожа, а ароматът ми действа като приспивна песен.


Освен двата пълноразмерни продукта, в кутията имаше и сладки миниатюри на два нощни крема. Аз тествах този с масло от арган и амарант (същият божествен аромат като на крема за ръце!), като при него също наблюдавах по-плътна текстура, която обаче се топи в кожата и не оставя филм. Това беше и кремчето, което взех с мен на път и не съжалих за миг. Другото, с нар, пазя за някое следващо пътуване. ;)


Dr. Scheller е натурална козметика, сертифицирана по BDIH, и не съдържа "любимите" на всички силикони, парабени, минерални масла и синтетични оцветители. Опаковките са произведени от FSC картон.

Състав на крема за лице
Състав на крема за ръце
Определено съм впечатлена от марката и я нареждам до любимите ми REN - малко по-високата от средната за пазара ни цена е напълно оправдана. :) Ще се радвам да споделите кои са вашите любимци от Dr. Scheller!

* Продуктите са ми предоставени за проба от марката.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!