Sunday, 12 June 2016

The Highlighter Post

Още от края на миналата година знаех, че ще попадна в клопката на тренда с хайлайтърите. Не точно strobing, защото не си играя много-много, а по-скоро по-сериозната употреба на озаряващи продукти. Точно така се и случи, вследствие на което се обзаведох с какви ли не хайлайтъри... Днес ще си поговорим за плюсовете и минусите на всеки от тях!


Започвам с прахообразния вариант, който си остава класиката за мен. Прахообразните хайлайтъри обикновено са най-лесни за нанасяне върху основа, тъй като им трябва нещо, за което да се "хванат". Вариациите с подтон и големина на частичките са безброй - аз лично предпочитам по-топли нюанси напук на бледата си кожа. Най-големият плюс на този тип продукти е издръжливостта дори и върху мазна кожа; в зависимост от основата могат да издържат буквално докато не ги сваля. Минус обаче е разпрашаването при нанасяне, което може да се избегне с по-компактна и мека четка, както  проблемът с подчертаването на сухи зони, ако имате такива.

От ляво надясно: Essence, Revlon, Catrice
Следват кремообразните, като тук имаме два вида - стик и компактни. Компактните не са от най-хигиеничните, защото трябва да се нанасят с пръсти. Ако обаче не смятате да ги нанасяте на скулите или по-голяма площ, а само за озаряване на конкретни части от лицето (ъгълчето на очите, под веждите), те са идеални за употреба с плоска четка за коректор, например. Такъв тип е хайлайтъра от палитрата Pupa, която не е показана тук. Другият тип - стиковете, са съвсем различно нещо :) Нанасянето става директно от самия стик, а доразнасянето е с пръсти. Доста по-добър вариант, ако сте в движение. Това е и перфектният тип хайлайтъри за touch-ups преди излизане вечер. Кремообразните формули не са много подходящи за мазна кожа, но ако сте със смесена с по-сухи бузки, не би следвало да имате проблем.

Отляво: Alverde, отдясно: Golden Rose
Накрая са течните. По-messy вариант на кремообразните, но с горе-долу същия ефект. Може би една идея по-добре сливащи се с кожата, по-незабележими след разнасяне. Те според мен са най-подходящи за смесване с фон-дьо-тена за постигане на цялостно озаряване. Има доста любопитни опции от тази категория, по мои наблюдения при течните има най-голямо разнообразие от нюанси... Ако сте с мазна кожа, това е може би най-неподходящият вариант, тъй като при мен лично те попиват най-лесно и не личат дори и два часа след нанасяне...


Сега е ваш ред - какви са вашите размисли върху разнообразието от хайлайтъри и кои са вашите любими?

4 comments:

 1. В момента ползвам един на Essence. Много е готин.
  http://irecommend.ru.q5.r-99.com/sites/default/files/imagecache/200x200/product-images/20859/SSJGwrv2u6PKz2Sq7c2jTg.jpg

  ReplyDelete
  Replies
  1. Този не съм го засичала по стелажите, от БГ ли е?

   Delete
 2. Това на Алверде Хайлайтър ли е?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Води се основа за грим, но е всъщност много нежен крем с хайлайт ефект (розово-златисто). Супер ефирен е и озарява приятно. :)

   Delete

Thank you for your comment!