Wednesday 1 June 2016

Aura Nano Rouge & Fix Me! Make up Fixing Spray

Когато си наумя, че искам нещо, обикновено съвсем скоро вече го държа в ръцете си. Както се казва, нищо не ни преследва така, както нещата, които не купим веднага... Такъв е и случаят с един от днешните герои :)


Загледах червилата Aura Nano Rouge в едно Лили в София, но за нещастие именно цветът, който исках, не беше наличен. След запитване къде мога да открия марката в Пловдив се понесох с превишена скорост към магазина и след по-малко от 3 минути ликуващо размахвах заветното червило под носа на приятеля ми. Защо бях толкова ентусиазирана? Защото Aura Nano Rouge е миниатюрно и супер сладурско (с розова гилза и мега удобно за чантата), а цветът 088 Nice буквално крещеше лято. Впоследствие се оказа, че изглежда малко по-ярко, отколкото на устните, което го причисли към пролетния арсенал, но при всички положения беше съвсем навреме :)


Текстурата на червилото е кремообразна и доста балсаместа, като заради това е направен лек компромис с покрититето и издръжливостта. С няколко щриха все пак се постига задоволителен резултат, а нанасянето след хапване за мен е задължително при повече от 70% от червилата и без това. Както споменах, кораловият нюанс в гилзата се пренася върху устните една идея по-прасковено върху устните, което е доста подходящо за ретро грим (дебела очна линия и светли сенки), тъй като се усеща бял подтон. Представям си го леко Бриджит Бардо...


Вторият продукт от днешната статия забърсах още в София. Не съм пробвала читав спрей за фиксиране на грима и затова реших да опитам Aura Fix Me! Make up Fixing Spray - далеч от солената цена на спрейовете на Urban Decay, но с горе-долу същите обещания. Флаконът под налягане разпръсква доста фина мъгла, така че не бих се оплакала от тази гледна точка. Неприятното в случая е леко лепкавото усещане, което за щастие преминава за няколко секунди (а и все пак не трябва да си пипам лицето!), както и горчивият вкус, ако не си свия устните навътре, докато пръскам. Има и аромат, но не бих го определила като дразнещ.

А дали е ефективен? Хммм, да кажем, че е на късмет. Понякога наистина имам чувството, че основата (ФДТ или BB) се запазва за по-дълго, понякога не. Понякога имам чувството, че помага против омазняване, понякога не. По принцип винаги имам някакво мнение, което е малко или много ясно изразено, но в случая наистина съм раздвоена. Може би ми трябва още време, а може би просто издръжливостта на грима зависи повече от прищевките на кожата ми, отколкото от спрея...

Продуктите не са must, но са интересни за тестване и са на много добри цени. Ще се радвам да споделите дали сте ги пробвали, дали имате идеи за подобни предложения или дали са ви любопитни!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!