Sunday 6 March 2016

The 52 Lists Project

Списъче за пазаруване, списъче с дневни задачи, списъче с подаръци... Правенето на списъци всъщност е едно от най-обикновените и ежедневни неща на планетата. Но, дами и чат-пат господа, има една страна на това занимание, за която може би не сте се замисляли от ученическите си години :)


И това е създаването на списъци, подчинени на някаква по-особена житейска цел - мечти, любими бой банди, най-добри приятели. Със сигурност сте попълвали лексикон! Седнете сега удобно, вземате химикал и лист, и започнете да попълвате списък на тема "Как виждам живота си след 10 години?". Със сигурност в акъла ви ще изскочат разни доста интересни неща, а записани на хартия виденията ви ще придобият съвсем нова форма!



Водена именно от тази идея, създателката на очарователното книжле/журнал "Проектът 52 списъка" (The 52 Lists Project) решава да ни вдъхнови чрез 52 идеи за списъци, по един за всяка седмица от годината. Те варират от теми като любими песни и цитати, до "изброй своите странности". В допълнение, на всяка страница ви очакват разкошни илюстрации и фотоси, които са изцяло в запомнящия се стил на авторката. Тя се казва Мурея Сийл или нещо подобно (Moorea Seal), и е собственик на магазин за бижута и аксесоари в Сиатъл. Разкошен магазин, при това!



Освен красотата на вътрешните страници и многото провокации, които всеки притежател на малко въображение ще вземе присърце, книгата се отличава и с разкошна корица, украсена със златисти елементи. Нещо, което определено подхожда за подарък!

Как да издирите книгата? Само онлайн, за съжаление. Аз я взех от Ebay за около 25лв с доставка до UK (до България беше убийствена).

И така, бихте ли се впуснали в правене на списъци и на каква тема?

3 comments:

  1. Да! Много обичам да правя списъци. Звучи и изглежда страхотно!

    www.smileystylelady.wordpress.com

    ReplyDelete
  2. Страхотна покупка Ели ! Много идейно, не съм попадала на тази книжка. Правя списъци всякакви - за покупки, служебни задачи, идеи правене. Абе каквото ти дойде наум Бих си взела такава с удоволствие. Напиши ми какви са размерите на твоята?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Грубо измерено са 22х15см - не разполагам с по-голяма линия в момента, за да съм точна, за съжаление :)

      Delete

Thank you for your comment!