Monday 28 March 2016

Catrice Highlighter & Essence The Velvets Eyeshadow

Тъй, тъй, ще ревюирам (току-що си я измислих тази дума и си ми харесва. пък. ) сравнително новички неща днес :) Бях набелязала много интересни продукти от новостите при Catrice и Essence, но за съжаление - успях да издиря само тези...


Започвам с хайлайтъра Catrice High Glow Mineral Highlighting Powder. Признавам си, след първите ревюта бях на кантар дали да я подмина или не, но след пробата в магазина единствената бройка замина в кошницата без съмнения в душата. Защо се колебаех? Защото, както се вижда на пръста ми, взета по този начин пудрата изглежда някак груба, а това е последното, което търся в един хайлайтър. При разнасяне обаче се случва чудо и ефектът е повече от невероятен, според мен. Всичко, което човек може да иска от прахообразен хайлайтър, че и отгоре! Финият блясък се разстила супер лесно и равномерно върху кожата още с първата четка, а от втора аз лично не виждам нужда - пигментацията (ако това е правилният термин в случая) е чудесна. На всичкото отгоре, този хайлайтър съумява да остане на мястото си. Имам в момента 5 или 6 и този на Catrice е най-упорит :)




Опаковката е същия тип като бронзъра от миналата година, който също много харесвам заради фината текстура. Общо взето - ако още не сте се сдобили с някоя от тези красоти, направете го, снимките изобщо не предават красотата на крайния ефект :)

Следват два нюанса сенки от Essence. Колекцията е The Velvets, а нюансите са 02 Almost Peachy и 08 Coral Me Maybe. Взех ги, защото съм в издирване на перфектния ежедневен нюанс и мога да кажа, че те се доближават. Меката и леко прашлива текстура се разнася лесно, като ми трябва малко усилие, за да постигна наситен и равномерен резултат. Естествено, ползвам основа под тях. И двата нюанса са страшно приятни за офисен грим, придават свеж вид на погледа и са чудесен партньор за по-смели цветови комбинации. Издръжливостта им малко куца, въпреки основата - просто попиват и цветът не е толкова ярък, но това се случва чак към края на работния ден. Въпреки това ми харесват и ще си ги нося с удоволствие цяла пролет!



Споделете ми какви са вашите находки от новостите на двете марки и дали има нещо, което според вас да си заслужава по-усилено издирване!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!