Monday 14 March 2016

Balea Totes Meer Salz Ol-Peeling

Сезонът на голите крачета е зад ъгъла. Което значи още, че стремежът ни към идеална кожа се засилва някак магически колкото повече наближава слагането на първата къса пола. В борбата за перфектни кълки първа инстанция са ексфолиантите за тяло, затова и днес ще си поговорим отрано за тях :)


Тази зима някак ми върви на чудесни ексфолианти за тяло - открих няколко, които много ми допаднаха и Balea Totes Meer Salz Ol-Peeling е един от тях. Може би защото ми напомня на любимия ми ексфолиант от SPA серията на Oriflame, а може би и с това, че е зверски достъпен с цената си от около 6лв и наличието му във всеки dm.

Какво толкова пък му е хубавото, ще кажете вие? Достатъчно ли е да кажа, че получавате грижа 2-в-1 без компромис за нито една част от уравнението? Първата част са едрите и перфектно груби (интересен израз) кристали сол, а втората са маслата, в които са потопени и заради които преди всяко ползване трябва да разбърквате продукта. Ексфолиацията е повече от перфектна, а след отмиване маслата остават по кожата и я подхранват. Т.е. нямате нужда от лосион за тяло. Перфектна подгрявка за сутрините, в които бързаме :)


Тук е моментът да спомена, че солените кристали дразнят, ако имате разранени местенца. А маслата са доста мазнички (слънчогледово и зехтин), така че не очаквайте бързо и лесно попиване. Аз лично вече нямам никакви проблеми с последното, даже се радвам на всичко, което подхранва наистина добре сухите ми крайници.

И ако искате тук да вметнете "но защо пък аз да не си го забъркам сама вкъщи", ще парирам с две неща: аромат и допълнителни съставки (кофеин, масло от жожоба, уреа). Свежият аромат на лимонена трева действа доста ободряващо, а допълнителните съставки подсилват подхранващия и изглаждащ ефект. Сама никога няма да си я забъркам таз чудесия, а и защо - при положение, че цената е просто убиец?


Какво мислите вие и пробвали ли сте ексфолиантите на Balea?

5 comments:

  1. На два пъти го вземам този ексфолиан и после го връщам на рафта.Ми не са ми сухи крайниците пък и много ме е страх да не е стана с мазни кълки :D Явно хората със суха кожа имат повече късмет с този продукт.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, мазничък е... Но имай предвид, че винаги можеш да минеш един сапун след него :) Определено си върши работата добре и си заслужава.

      Delete
  2. Много много не се доверявам на тази марка, но долната част на краката ми е доста суха, та мога да го пробвам, щом казвате, че е мазен

    ReplyDelete
    Replies
    1. От какво е породено недоверието ви? Аз лично съм доста доволна за цената (даже при много продукти цената е наистина ниска спрямо доброто качество). Може би сте попадали на някои от несполучливите им неща... :(

      Delete
  3. това ми е един от най-най-любимите екфолианти! хем добре ексфолира, хем не са пестили масла, хем мирише чудесно. само съжалявам, че нямат още видове и аромати, бих ги купила всичките! :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment!