Sunday 20 December 2015

SVR Sebiaclear Mat + Pores

Нов любимец в борбата срещу лъщенето! Обновената серия за проблемна кожа на лаборатории SVR носи името Sebiaclear и днес ще ви представя Mat + Pores - грижата срещу прекомерно омазняване и разширени порички :)


На какво се базира серията Sebiaclear? На комплекс от Глюконолактон и Ниацинамид. Те имат противовъзпалително, антибактериално, себорегулиращо и кератолитично действие - и с това покриват общо взето всички нужди на мазната и акнеична кожа с изключение на хидратацията :) В различните продукти от серията се съдържа различно количествено съотношение между съставките, като в Mat + Pores има 4% Глюконолактон и 4% Ниацинамид.

SVR Sebiaclear Mat + Pores е лек флуид със свеж аромат, който се разнася и попива изключително бързо, оставяйки мека на допир кожа и матов финиш. Матирането е и най-силната страна на продукта, тъй като поне до късния следобед нямам нужда от пудра/листче за попиване на излишък от себум. В допълнение - нанесените над крема продукти (фон-дьо-тен, руж, хайлайтър) се задържат повече, което си е истинско съкровище :)

Откъм свиване на порите ефектът е краткотраен, така че не очаквайте чудеса. Кератолитичното (излющващо и обновяващо) действие на продукта се усеща повече при възстановяването на пъпчици. Определено заздравяват по-бързо и не оставят толкова следи. Като заговорих за тях - от около половин година забелязвам тенденцията ми се появяват веднъж месечно около овулация две-три по-сериозни пъпки, които минават доста трудно. С помощта на продукти с кератолитично действие обаче нещата са доста по-добре и минават по-безболезнено :)


Зимното време обаче играе лоша шега с кожата ми и както и с предишния продукт за мазна кожа, който пробвах - имам проблем с дехидратацията. Така че комбинирам SVR Sebiaclear Mat + Pores с овлажняващ продукт за през нощта. 

В заключение ще кажа, че SVR Sebiaclear Mat + Pores е един приятен за употреба и ефективен продукт, който препоръчвам силно, ако търсите дълготрайно матиране и грижа при спорадични проблеми с кожата. Перфектна основа за грим е, също така :) 

Серията Sebiaclear съдържа още почистващ гел и мицеларна вода, активен крем и локална грижа за акне, BB крем и слънцезащитен крем. Бях пробвала слънцезащитния крем в стария му вариант и беше чудесен - не се и съмнявам, че отново е на ниво :)

Ще се радвам да споделите дали и вие сте пробвали серията и какви са впечатленията ви!

* Продуктът ми е предоставен за проба от PR.

1 comment:

Thank you for your comment!