Tuesday 29 December 2015

Mediterranean Dreams

Навън е слънчево, безоблачно, топло... Досущ като да идва пролет. Ама не :) Затова и днешният пост ще е посветен на лятото, на морето, в частност - на Средиземноморието. Защото може и да е декември, но мечтата зимата да свърши веднага я има!


Днес ще ви представя няколко продукта, които носят духа на лятото в себе си. Няколко мъничета, които с уханията си ме пренасят на пътешествие до Южна Франция, Гърция, Италия... Едва ли е изненада за някой от вас, че марките са L'Occitane и Korres - те най-добре са успели да въплътят в колекциите си ароматите на Средиземноморието :)

Започвам с млякото за тяло Korres Santorini Vine. Самата опаковчица е с принт на снимка от вълшебния остров Санторини, а ароматът... Ароматът е слънчеви лъчи, уловени в тлъсти лозови листа, пълни с живителен сок и леко раздвижвани от топъл вятър. Леко сладък, повече тръпчив. Изключително освежаващ и силно препоръчителен за сутрешна употреба в най-мрачните утрини :) Текстурата на млякото е плътна, но не и тежка - попива бързо и овлажнява перфектно, без забележки. Този продукт определено ще бъде взет в голяма разфасовка, в комплект с душ гел и каквото още има от тази серия!


Следват сапунче и мляко за тяло L'Occitane Verbena. Серията с върбинка от години ми е фаворит, а това далеч не е първото сапунче, което се подвизава в банята ми, тъй като ми е любим продукт. Съдържа листенца върбинка и носи ароматът на полята на Южна Франция. Не ме питайте откъде го знам - никога не съм била там, но със сигурност ухае така :) И двата продукта са с доста силен аромат, който се задържа върху кожата. Млякото за тяло е доста леко - бих казала летен продукт, но ако не сте със суха кожа на тялото и сега ще ви ок.

Душ гелът L'Occitane Mer & Mistral беше леко разочарование за мен, тъй като ароматът му не е нещо кой знае какво. Унисекс, доста по-парфюмен, носещ доста по-студено усещане - с открояващи се нотки на кипарис и бор. Сякаш идва от съвсем различен регион на Франция :) Ароматът се усеща само в банята и не се задържа върху кожата, а формулата ми се стори леко пресушаваща... За сметка на това, дизайнът на опаковките от колекцията ми допада, ако не друго.

Ще се радвам да споделите кои са вашите любими летни аромати, претворени в козметика!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!