Wednesday 18 November 2015

Catrice Fall - Part 2

Ето я и втората част на ревютата за есенните новости от Catrice :) Тя ще засяга сенките - три различни серии, три различни цветови гами, три различни очаквания... Да видим оправдани или не!


Започвам с най-разочароващия продукт от трите, а именно - палитрата Chocolate Nudes. Тя е продължение на серията, която включва една от любимите ми ежедневни палитри (Absolute Rose) и затова съм двойно покъртена от незадоволителното качество. 




Нюанс по нюанс от светлите към тъмните нещата изглеждат така: номер 1 - приятен блясък за под веждата и вътрешното ъгълче на окото, не особено пигментиран; номер 2 - матов беж, липса на пигментация и сериозна прашливост; номер 3 - приятен матов землист нюанс за сгъвката, но почти не "пуска"; номер 4 - може би най-добре пигментираният в палитрата, приятно кафяво с блясък; номер 5 - най-приятният нюанс от цялата палитра според мен, с красив блясък; номер 6 - приятен матов шоколадов нюанс, но и той не "пуска".

Като цяло, липса на пигментация и прашливост определят три от шестте нюанса като не особено приятни за употреба. Не бих казала, че тази палитра е попадение, за съжаление - разбирам с един нюанс да не си паснем, два даже, но половината палитра за мен е тотално неизползваема. Матовите нюанси просто не сработват. Тези с блясък са приятни, но и те не са нещо уау (може би само номер 5 ми е на сърце).





Следва Deluxe Eyeshadow Trio в нюанс Rose Vintouch (030) - продукт, който бих пропуснала, а ме изненада приятно. Печената формула гарантира лесното разнасяне и блендване и въпреки, че това не са най-наситените сенки на планетата, си оставят доста солиден отпечатък върху клепача. Прашливостта тук също е налице, но това като че ли е почти неизбежно за печените формули. Тройката е перфектно балансирана откъм цветове и за дневен, и за вечерен грим, което за мен е бонуКс :) Средният нюанс е разкошен и определено се нарежда сред любимите ми в лилавата гама! Опаковката е малко странна, но не и неудобна (интересна е може би думата - свикнала съм сенките ми да се отварят по "дължина").



За накрая оставих супер добре пигментираната матова единичка Absolute Eye Colour Mono в нюанс 940 Popeye's Daily Dose. Много мека и лесна за работа текстура, наистина наситен цвят и загадъчен "дълбок" финиш. Справя се добре и без основа, което си заслужава да се спомене :) Нюансът бих определила като горски - този тип зелено не ми е фаворит, но пък ми отива доста... :)

Какви са вашите впечатления от новостите при Catrice? И бихте ли ми препоръчали друг нюанс от серията Absolute Eye Colour Mono - станаха ми интересни :) Ако на вас пък ви е станало любопитно за останалите нови продукти на марката, вижте първа част на ревютата тук!

* Продуктите са ми изпратени за проба от PR.

4 comments:

  1. Много искрено и изчерпателно ревю :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се да е било полезно :)

      Delete
  2. Да ти кажа, лично на мен тези палитри, които напускаха и Катрис и Есенс ... ама грам не са ми интересни и не знам защо. Не ми вдъхват доверие ли, какво ли.... Но единичните сенки на Катрис са .... убиец. И тези, които са като твоята единичка и другите ... особено velvet matt :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Има доста добри попадения сред палитрите - например Absolute Rose на Catrice, а и от новите на Essence има една бронзова, която е доста интересна (скоро и ревю) :) А единичните аз пък тотално ги бях пропуснала, но осъзнавам грешката си, явно и другите матови ще се взимат!

      Delete

Thank you for your comment!