Monday 9 November 2015

La Roche Posay Effclar K (+)

Effaclar беше първата "медицинска" козметика, която опитах - бях на около 16 или 17, бях отчаяна и бях завлачена от също толкова отчаяната ми от мрънкане майка в аптеката да ми избере нещо за пъпките. И избрахме именно Effaclar. Не помня дали тогава помогна на акнето ми (май се стигна до медикаменти), но още помня аромата... И когато отворих тубичката на подобрената версия La Roche Posay Effclar K (+), се върнах 10 години назад :) 


Сега имам далеч по-различни проблеми от 17-годишното ми аз - имам пъпчици съвсем спорадично, но от години се боря къде по-успешно, къде безуспешно с черни точки. Не съм открила още окончателния лек за тях, сигурно и никога няма да го открия, но се радвам, когато открия нещо, което поне малко ми тушира. Затова и този продукт определено попадна в графата "бих купила отново". Разбира се, има и но - четете надолу :)


И така, каква е целта на La Roche Posay Effclar K (+)? Това е обновяваща грижа за мазна кожа с антиоксидантно и антисебумно действие. Формулата е насочена към пречистването на кожата и контролиране на лъскавината. Тубичката е метална и съхранява продукта максимално чист, но не бих казала, че ми допада особено.

Текстурата е лека, подобна на лосион, и се разнася лесно. Попива супер бързо и оставя матов и леко blur-нат вид. Добра основа е за грим, ако решите, но имайки предвид дълготрайните матиращи свойства (поне 6-7 часа), аз лично пропускам пудрата и фон-дьо-тена. За около 3 седмици Effaclar K (+) успя да понамали размера и вида на черните точки дотолкова, че да спрат да ме дразнят изобщо, но сега (седмица след като спрях да го ползвам) те отново са си налице. Относно пъпчиците, които ми излизаха по време на употреба - определено завяхваха по-бързо.



Но това може би се дължи на силно пресушаващото действие на продукта. В началото се излъгах да го нанасям два пъти дневно и след няколко дни кожата ми започна буквално да се лющи - в комбинация с неприятен дискомфорт. Намалих употребата на веднъж дневно (сутрин), а вечер нанасях подхранващ крем с мед на Innisfree, за да държа нещата под контрол.

В заключение - La Roche Posay Effclar K (+) е чудесна грижа, ако се борите с черни точици и лъщене. Подходящ е по-скоро за тийн кожа, която няма много проблеми с пресушаването (тогава не помня да съм имала). Съдържанието на киселини и силикон го прави според мен малко неподходящ за постоянна употреба, особено лятото, но сега е перфектен сезон за малко пречистване. Също така, бих го ползвала около онези дни от месеца - превантивно ;)



Ако решите да се обзаведете с нещо от серията Effaclar, имайте предвид все още текущата промоция по аптеките - вземете специалния мострен каталог, купете един от упоменатите на последната му страница продукти (като попълните и приложения там талон) и получавате тази сладурска кутийка с мостри :)

Пробвали ли сте Effaclar? Споделете своите впечатления в коментар!

* Продуктът ми е предоставен за проба от PR.

2 comments:

  1. Ползвам Effaclar K+ от около три седмици. Установих, че най-добре ми действа, ако го нанасям като нощен крем. На сутринта кожата е гладка, матирана, със свити пори и, най-важното, не е пресушена. Сутрин нанасям хидратиращ крем. Смятам да продължа да го използвам така, защото като дневен крем не ми е достатъчен, но като ексфолираща нощна грижа е чудесен. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Интересно - при мен пък, ако нощем не нанеса по-подхранващ крем, на сутринта кожата ми не се чувства ок. А ако през деня сложа нещо по-подхранващо, се разлъщявам ужасяващо :D

      Delete

Thank you for your comment!