Saturday 28 November 2015

Amway Artistry Hydra-V

Когато застудее, кожата ми винаги започва да прави капризи. Особено при непрекъснато менящите се температури, с които тази есен ни заля... Капризите обикновено се състоят в пресушаване и лющене на места, придружено с опъване и дискомфорт. Това обаче не значи, че Т-зоната ми не си произвежда себум в промишлени количества... Общо взето, приказка :)


В тези периоди определено оценявам добрата хидратираща грижа, а днес ще ви запозная с една серия, която задоволява всички ми нужди откъм хидратация и комфорт. Става дума за линията Amway Artistry Hydra-V, която бе лансирана съвсем скоро. Тя се базира на няколко съставки - хавайското плодче акай, минерали от хималайски розови скали и чиста вода от норвежките фиорди. Комбинация, която се грижи за кожата в диапазона 25-35 години, като не позволява ежедневните агресии и пресушаване да доведат до преждевременно стареене. Цялата серия е със съвсем лек и свеж аромат, който за мен е неразривно свързан с цвета на опаковките, и аз не знам защо :)


Серията съдържа 7 продукта, които осигуряват пълна грижа за всеки тип кожа и за всеки сезон. Днес ще разгледам накратко 6 от тях :)

Започвам с почистването. Hydra-V Fresh Foaming Cleanser е доста гъст прозрачен гел, който се разпенва и отмива деликатно всички замърсявания. Не съм забелязала да има проблем с каквото и да било от козметиката ми. но не съм го тествала с водоустойчив грим. След употребата му определено имам нужда от допълнителна грижа, защото усещам леко опъване.


Затова и веднага след подсушаване нанасям тоника Hydra-V Fresh Toner. Това е наистина много приятен за употреба продукт, който допълва почистването и успокоява кожата. И определено бих го взела отново за следващото лято, защото освежава чудесно :) Един ден буквално забравих да нанеса продукт след тоника и кожата ми се чувстваше не особено зле през целия ден - доказателство, че е добре хидратирана в дългосрочен план.


Следва грижата. Сутрин започвам със серума Hydra-V Vital Skin Serum Concentrate - изключително лек и освежаващ, попива много бързо и не оставя филм. Той е продуктът от линията, който осигурява най-бърза и ефективна хидратация и енергизиране за кожата. След него нанасям Hydra-V Refreshing Gel - освежаващ гел с лека кремообразна текстура, който оставя полуматов финиш. Той пък има освежаващо (и леко охлаждащо) действие и събужда тена мигновено. Тази комбинация е перфектна основа за грим и гарантира, че няма да лъсна скорострелно :) Самостоятелно обаче гелът не ми е достатъчен като грижа.

Затова и вечер след почистване прибягвам директно до по-подхранващия гел-крем Hydra-V Nourishing Gel Cream, който утолява жаждата и подхранва в една стъпка, без да утежнява или оставя мазен филм. Това е и може би моят любим продукт от серията, тъй като оставя кожата много мека и с усещане за пълен комфорт (точно каквото ми трябва преди лягане).

Сините сферички в серума :)
И сутрин, и вечер използвам околоочния продукт Hydra-V Refreshing Eye Gel Cream. Текстурата определено не е гел-крем според мен - доста гъстичка е и подхранва много добре. За сметка на това попива супер лесно и не пречи на нанасянето на грим след това. 

Седмият продукт от серията, Hydra-V Replenishing Moisture Cream ми се струва доста тежък за момента, но в по-големите студове определено ще бъде пробван. Той е и най-подходящият за суха кожа крем от цялата серия. Ако забелязвате на опаковките на кремовете има различен брой капчици, обозначаващи различното количество хидратация, която доставят :)

Дозаторът на свежия гел е много хубав и ми се иска и гел-кремчето да беше с такъв. Необяснимо е за мен защо са решили да направят опаковките различни - дори и като мил
Как бих определила серията с две думи? Свеж комфорт. Тотално небалансираната ми в момента кожа буквално е влюбена във възможността да "попива" различно количество подхранване и хидратация в различните части на денонощието, като същевременно черпи от подобни по формула продукти. За моята кожа гелът би бил идеално решение за лятото, а гел-кремът - за по-хладните месеци. Серумът пък е идеална добавка по всяко време. Определено идеята да се комбинират продукти в различните сезони и дори дни е нова за мен (аз съм фен на тактиката 1 вид дневен  и 1 вид нощен крем поне за месец). И ми харесва :)

Няколко думи и за опаковките. Изчистения дизайн и водещият син цвят са чудесно решение и пасват на високия клас на козметиката. Само ми се иска и крем-гелът да беше с помпичка като гела, но това не е чак такъв проблем. Просто ми се стори нелогично... 

Какво мислите? Как комбинирате продуктите и доколко важна за вас е хидратацията пред останалите видове рижа за кожата?

P.S. За малко да забравя списъците със съставки (от ляво надясно): пяна и тоник, освежаващ гел и подхранващ гел-крем, продукт за очи и серум.


* Продуктите са ми изпратени за проба от PR.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!