Thursday 5 November 2015

Avene Hydrance Optimale Legere SPF30

Наскоро Avene лансираха своя нов продукт - Avene Hydrance Optimale SPF30. Тъкмо като за край на лятото, когато искаме да запазим тена поне оооще мъничко :) Да видим дали успява да се справи с тази нелека задача!


Avene Hydrance Optimale Legere SPF30 е тониран овлажнител, чиято цел е да предостави пълна грижа (хидратация и SPF) плюс лек здравословен нюанс на кожата, без да стои тежко или мазно. За съжаление, идеите нюансът да е лек, а грижата пълна някак не се съвместяват... Главно заради доста наситеният оранжевеещ нюанс на крема. Опитите ми да го ползвам самостоятелно завършваха с лице-морков :( 


За сметка на това, ако отдолу се сложи друг крем или дори серум, нещата стават доста по-приятни като краен ефект. Нанасям много тънък слой от продукта и разнасям перфектно - при което се получава именно здравословният вид, който се обобщава от френското Bonne Mine. Тенът се изравнява, поричките се поприкриват. Финишът зависи много от основния продукт, който ползвам отдолу, но Avene Hydrance Optimale Legere SPF30 има наистина лека и полу-матова текстура. Относно слънцезащитният фактор - както знаем, ако не се нанесе достатъчно количество на равномерен слой, той е неефективен. Затова и считам, че по начина, по който го ползвам аз, няма никакъв ефект от него.


Накратко - ако сте с тъмен тен, ще можете да ползвате продукта максимално ефективно като три-в-едно (SPF, хидратация и корекция). Ако сте бледушковци като мен - само на тънък и равномерен слой с цел придобиване на здравословен тен. И не забравяйте шията ;)


Да кажа и две думи за новия нежен душ-гел :) Ухае типично Avene-ско (на мен ми харесва много), разпенва се чудесно, измива чудесно. И го ползвам за лице! Премахва грим и замърсявания без проблем, като не дразни кожата по никакъв начин. Но поизсушава, което се случва с 90% от разпенващите се продукти, все пак. Изключително икономичен е - бонус, който започнах да оценявам напоследък. Идеален продукт 2-в-1 за път, според мен си заслужава да се пробва!

 * Продуктите са ми предоставен за проба от PR.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!