Wednesday 18 December 2013

Hair Care Experiments - Aussie, Batiste, John Frieda, Palmer's

В предишния пост на за експериментите ми с грижа за коса (клик) ви разказвах най-вече за шампоани. Днес пък ще наблегна на по-разнообразни грижи, и то всичките от UK :)


Batiste Dry Shampoo е може би най-известният сух шампоан, или поне най-ползваният от блогърките в чужбина :) Флаконът от 30мл ми стигна за 6-7 ползвания, които са напълно достатъчни да ви споделя, че съм доволна от резултатите. Както повечето сухи шампоани, и този оставя бели следи върху косата, но с внимателно нанасяне (по-отдалече) и разресване, те изчезват. И оставят косата наистина освежена и пухкава! Ароматът е нежен и приятен, не се усеща много след напръскване - аз взех варианта Blush, но има още няколко. Batiste със сигурност не може да бие любимия ми Schauma Cotton Fresh, но може би го поставям директно след него в класацията ми за сухи шампоани :)

John Frieda Luxurious Volume Blow Dry Lotion Root Booster (последният да затвори вратата) е лосионче, което напръсквате в корените на косата и след това изсушавате по обичайния начин. Продуктът не утежнява косата и не я омазнява допълнително, което е хубаво. Ефектът би трябвало да е обем в корените, но аз лично не съм особено впечатлена от резултата. Не че нещо може сериозно да добави обем в косата ми... Все пак, не изключвам възможността късокоските да видят хубави резултати, но аз лично ще се въздържа от пълния размер.

Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor купих в заради многото реклами в лондонското метро, признавам си :) Това е доста интересна 3-минутна терапия, която честно казано рефлектира единствено върху мекотата на косата ми и разресването. Не бих казала, че възстановява особено, но определено се отразява добре в студовете, без да утежнява изобщо. Любопитна съм и за другите продукти на марката!


Palmer's Coconut Oil Formula Shampoo & Conditioner. Шампоанът определено ми харесва - измива много добре с богат пяна и не изсушава. За балсамчето съм 50/50, хем ми хареса как ароматизира супер лятно на кокос и придава блясък, хем не ми разплита достатъчно косата... Не бих купила балсама, но за шампоана ще се замисля, наистина е приятен, а освен това е и доста икономичен!

Ще се радвам да споделите кои са любимите ви продукти, на които сте попадали в чужбина!

4 comments:

  1. От същата сeрия с кокоса на Palmer's ми бяха носили от щатите едно body butter-че... аромата е божествен, а текстурата страхотна! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз имах лосиона за тяло с какаово масло, а сега имам и с ший - и двете са божествени! Явно нещата за тяло са им хубави и това е :)

      Delete
  2. Здравей Ели, за спрея на John Frieda бих добавила, че даже леко втвърдява косъма, или поне аз така го усещам, дори в известна степен ми е неприятен. Косата ми е доста къса (до ушите горе-долу) и не усещам да съм бухнала като глухарче, въпреки че видимо има известен резултат. Освен него, си купих и шампоана и балсама за обем от същата серия, които също не придават обещания ефект, въпреки че е истинско удоволствие да ги използваш, и отново - все пак някакъв ефект има, дори по-голям, отколкото ако ги ползваш в комбинация със спрея за впръскване в корените.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      Аз нещо така и не се разбрах с балсама и шампоана (май заради силиконите), а втвърдяването от този спрей мисля, че се дължи на съдържащата се морска сол... Обичам да имам морска вода в косата, ама не и когато не съм на почивка :D Иначе нещата наистина миришат чудничко и са приятни за ползване :)

      Delete

Thank you for your comment!