Monday 2 December 2013

Tryavna, Bulgaria

Ето ме отново!


Спокойна, слънчева и много приветлива - такава видях Трявна. Малко градче с много цветя и зеленина, дъхава старинна атмосфера и доста пукнатини по стените на къщите. Идеално място за снимки и туристически заплес! Живата бира в Бирария Трявна беше страшно ароматна - правят я на място и силно препоръчвам да я опитате някой ден :) А лампите бяха като че ли изковани, за да връщат в някое друго време - време, в което по калдъръма са чаткали конски копита...

10 comments:

 1. Много хубав пост, точно на време го сподели. Да се пътува е една от най-разумните, приятните и изобщо смислените инвестиции на време и пари! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ами това беше работен семинар, но мисля, че го оползотворих качествено :) И съм абсолютно съгласна - човек е човек, когато е на път. Затова този сезон ще пощъкам където мога и колкото мога, стига с мързеливите уикенди и харченето на пари само за козметика :)

   Delete
 2. Много красива статия,свежа,че чак се пренесох и аз в Трявна.
  Страхотни снимки. Много обичам този град.Ходила ли си в Боженци?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Дааа! Спах в една прекрасна къща, направо човек забравя в кой век е... И там е старинна приказка - няма толкова къде да се ходи, но спокойствието е пълно :)

   Delete
  2. Направо обожавам и Боженци, и Ковачевица:)Искам само селища като старинни приказки:)))Не ми писва. А ми е чудесно и най на място.
   Много обичам и стария Пловдив. Щастлива си, че си толкова близо до него. София няма стара част заради бомбардировките през 40-те, уви!

   Delete
  3. Нашият стар град не е особено спокоен през лятото, заради многото туристи, но е наистина чудесно местенце. Започнаха и да се грижат повече за него, дано го оправят - има доста нереставрирани къщи, а и все още допускат коли, което е безумно за мен... Иначе София не е толкова далече - идвай на гости за разходки тук!

   Delete
  4. Ама аз идвам:)))Толкова обичам Пловдив, че понякога палиме колата и отиваме да пиеме кафе в стария Пловдив,страшен фен съм и на Цанко Лавренов и на Златю Бояджиев и направо имам нужда да съм около местата, където те са рисували и живяли.
   Ей, ще направя един пост точно за Пловдив!Много го обичам!

   Delete
  5. Супер, ще очаквам поста ти! Друго си е да погледнеш града си през погледа на човек от друг град - винаги виждаш много повече :)

   Delete
 3. Прекрасен пост и страхотни снимки!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Радвам се, че ти е харесал :)

   Delete

Thank you for your comment!