Tuesday 17 December 2013

Christmas Gift Guide '13 // BG Edition

Понеже 90% от подаръците, които ви показах в предишния пост (клик), са достъпни само с поръчка от чужбина - реших да ви спретна един пост с предложенията по нашите си магазини :) Някои от нещата все пак са налични само в София, но не мисля, че и останалата част на страната сме ощетени. Пък и  един коледен шопинг в столицата няма да навреди никому, аз лично обожавам настроението по магазините на Графа и Шишман, както и в Сердика Мол!


Започвам с ароматните предложения на Yves Rocher :) Комбинация от какао и малина, портокал или шам фъстък, луксозна златна ванилия и страхотни подаръчни сетове 1 + 1 подарък... Ще ухае сладко :) Повече информация можете да получите на Facebook страницата на марката.


Lush присъстват и на нашия пазар, вече и с онлайн магазин, така че няма как да не ги спомена отново. Техните красиво опаковани подаръци варират от 20-30лв до над 100лв, така че за всекиго ще има по нещо :)


Oriflame както винаги изненадват с лимитирано издание - тази година то е Fairy City Lights и е вдъхновено от Коледата в Ню Йорк. Освен него, чудесно допълнение към всеки подарък са елхичката-цедка за чай и книгоразделителят-ангелче (налични само в каталог 16, но в 17ти също има много приятни предложения).


Avon пък събират в красиви опаковки и бюджетни, и доста луксозни предложения. Можете да разгледате каталога тук. Комплектите Naturals определено привлякоха вниманието ми (вкъщи са им фенове), а аз самата не бих отказала и още една бутилчица от страхотния TTA Amour.


В последната кутия Pinks имаше мостричка на лосион за тяло Au Lait на Scottish Fine Soaps - марка, за която не бях и чувала. Разтърсвайки се за повече информация, попаднах на сайта на вносителите и там открих сума много приятни подаръци (от интересните "млечни" предложения на въпросната марка, до кутията със сапуни - хербарий на Bronnley и още). Не мога да не споделя възторга си от сапуна за бръснене в уникална порцеланова кутия и кадифена опаковка - това е чудесен и доста интересен подарък за наистина изискани мъже! Подобен сапун в кутия предлагат и L'Occitane.



DM всяка година предлагат както доста симпатични подаръчни комплекти, така и празнични лимитки на собствените си марки - които очакваме и тук. Нямам търпение!


L'Occitane също пускат чуд-нич-ки коледни предложения! Какво ще се внесе в БГ тази година все още не се знае, но на френския сайт вече са излезли доста приятни комплекти - като този по-долу. Освен готовите подаръци, в магазините по принцип опаковат и избрани на момента неща в страхотни кутии - за наистина специални хора :) Ако френският не ви притеснява, на страницата на L'Occitane вече има доста празнично настроение! Очаквайте коледните предложения у нас скоро на фейсбук страницата на марката!
 

Освен тези магазини, можете да се отбиете в MAC и Sephora. Досега все се отплесвам и не съм пробвала нищо на MAC, но като им гледам коледната колекция и... А Sephora пък внасят по празниците ограничени количества от доста интересни марки. А и изборът там е доста голям, все пак :) Не подценявайте и аптеките - много от брандовете медицинска козметика правят специални подаръчни сетове с доста изгодни цени (ако сте в София - задължително минете през някой Ремедиум!).

Аз замислям една доста интересна стратегия за hand-made подаръци за любимите ми дами тази година, да видим дали ще се получи. Ще ви я покажа след празниците, ако стане (по разбираеми причини). Ще издам само, че ще пазарувам за "части" в Слънчоглед и Jumbo - два магазина, в които винаги идват добри идеи :)

А какво да ви кажа за избора на не-козметичните подаръци? Бих ви препоръчала BezPanika - магазин за джаджи, джунджурии, разни-безобразни (като синичкото Танкбот-че и Магически пластелин)... Тениските с щампа са също доста добра идея, ако искате да наблегнете на нещо конкретно.


Също така, книги, много книги! Хеликон ми е може би любимата книжарница - там можете да откриете "Wreck This Journal", невероятни бележници, както и сладките кукли Kimmidol. Освен нея, Orange Center и Пингвините също са добра опция :)

Ще се радвам и вие да споделите какво сте набелязали!

8 comments:

  1. Много хубави предложения! Не знам какво стана на сайта на LUSH, но всичко което си бях харесала е свършило. Чакам да имат ново зареждане!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Следи страничката им във ФБ - винаги пишат, като чакат ново (човек да се приготви психически и финансово :D) Надявам се преди празниците да има зареждане :)

      Delete
  2. Страхотна публикация! Подкрепям за Yves Rocher и Lush, от доста време ми се иска да пробвам техни продукти, тъй като имам малки наблюдения. Не знаех за сетовете в ДМ, дали при нас (Пловдив), ще се заредят?
    Поздрави, С.
    Girl's temptations

    ReplyDelete
    Replies
    1. ДМ май зареждат всичко ново по всичките си клонове, поне с такова впечатление съм останала... Онзи ден бях набързо до този на Капитана и мернах доста приятни подаръчни сетове с парфюми и други глезотийки, но не и от коледните лимитки (искам на Алверде/Балеа). Дано да ни огрее :)

      Поздрави и от мен!

      Delete
  3. Аз си взех вчера друга лимитка от DM - от "мазничките" лосиони на Balea с аромат на шамфъстък и няма такъв невероятно вкуснен горчив аомат <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ох, луда съм за точно тези олиа-лосиони, супер попадение са си!

      Delete
  4. Много, много, много благодаря за откритието в Ив Роше! Вече писах във ФБ, че тъкмо бях решила да не влизам в магазина предния ден и след този пост...първо беше кремчето за ръце с шамфъстъка, а после и млякото за тяло (момичетата първия път чак ме попитаха откъде знам за колекцията;) Рядко казвам за нещо, че е уникално, но тези нещица наистина са:) Поздрави и сладък и ароматен декември:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Нямам търпение и аз вече да се докопам до тях - тук е доста сложно, защото на много малко места има Ив Роше, и то ограничен асортимент, та трябва да обиколя да видя къде-що... Аз съм набелязала блестящите душ-гелчета, много са симпатични :)

      Поздрави и на теб, и нека наистина декември е сладък и ароматен!

      Delete

Thank you for your comment!