Plan a Happy Life // The Happy Planner 2017-2018

by - Saturday, July 01, 2017

Та-да! Ако сте фенове на The Happy Planner, знаете че днес е официално денят на новите органайзери. И тъй като от самото начало на тази революция в планирането през 2015-а не пропускам издание, и тази година се сдобих с един още при лансирането им през март. Разбира се, измежду всички разкошни опции избрах този с ананасите.


Накратко за The Happy Planner. :) Това е система за планиране, базирана на дискове - всички листи могат да се вадят и слагат обратно без проблем, но без обемната "папка", която е необходима при органайзерите с рингове, например. Всяка година The Happy Planner (които са дъщерен бранд на Me & My Big Ideas) лансират нова колекция, а през последната това се случи на два пъти. Вече започнаха да се очертават трендове в новите колекции: една в началото на годината (датирани 18-месечни) и една в края (12-месечни, без дати), а заедно с тях и нови аксесоари. Има и един back to school рилийз, но той не се разпространява извън САЩ.


Всъщност, от 2015-а насам нещата при марката се развиха главоломно и в колекцията се включиха огромно разнообразие аксесоари (за които си трябва отделен пост). Също така, в началото имаше един размер органайзери, сега са три - мини, класик и големи. Оформлението пък освен вертикално, вече може да бъде и хоризонтално. Общността в социалните мрежи е страхотна, а самата марка се старае всячески да я подкрепи и насърчи да бъде креативна. Истинско удоволствие е да следиш развитието на такива компании!


Страхотен сет лепенки, който си подхожда с органайзера! :)
Аз всяка година избирам класическия размер, тъй като той най-добре се вписва в обема на задачките ми. Или трябва да кажа вписваше, тъй като от месец и нещо насам с екипа преминахме на система за онлайн планиране (Asana) и в момента нямам нужда от голям органайзър. Затова и този ще остане на изчакване, докато измисля за какво да го ползвам. Междувременно ще съм с малкия ban.do agenda. Забърсах и един малък Happy Planner, но за него още не съм се подготвила психически.


Въпреки че няма да го ползвам сега, все пак реших да споделя снимки на таз-годишния Happy Planner. Като качество нещата не са се променили от самото начало - ламинирани корици, чудесна плътна хартия, картонени разделители с ламинирани табчета. Оформлението варира според избрания вид, като честно казано щях да избера хоризонтално, ако имаше с ананаси. Не че вертикалното не е удобно, просто ми се иска малко разнообразие. Отличителната черта на The Happy Planner винаги са били илюстрациите и играта с дизайна, като е доста трудно човек да избере само един органайзер. :) Както ще видите, този е посветен на тропическия живот, една доста нашумяла тема, по която залитнах и аз. Дизайнерите им наистина са се постарали!

Ако се чудите в какво съм "опаковала" органайзера, това са така наречените deluxe covers - просто не устоях на яркожълтото с морски райета отвътре. Това са папки, които можете да ползвате с всички органайзъри (предлагат се и в трите размера) и идеята им е да пазят ламинираните корици, давайки и малко повече пространство за стикери, химикал, хвърчащи листчета... Доста са обемисти, но си заслужава, ако искате да запазите органайзъра си по-дълго, особено ако го носите със себе си. По принцип ламинатът на стандартните корици е здрав, но с времето се износва и нащърбява.


Къде можете да откриете The Happy Planner? Аз лично пазарувах от Blitsy преди, но за съжаление митниците се активизираха и последните пратки ми бяха обмитени доста солено, а и самите Blitsy вдигнаха цените и цялата работа става неадекватна. Горе-долу също толкова скъпо (нека не се лъжем - тези органайзъри са си скъпи), ще ви излезе от UK сайтове като Craftie Charlie, Craft Stars и Hey Little Magpie. Проблемът при тях е, че невинаги имат в наличност всички продукти, а и ще трябва да ползвате услугите на превозвач. Но ако сте толкова хлътнали като мен, няма да ви пука... :D

Ето и линкове към старите публикации по темата:

Ревю на органайзера от 2015-16
Ревю на органайзера от 2016-17
Официален сайт на марката (разгледайте и YouTube канала им)

Ще се радвам да ми споделите вашите решения за планиране, как организирате ежедневието си и дали ползвате "хартиени" решения в дигиталната ера! :)

You May Also Like

2 comments

 1. Много е красив!
  Аз предпочитам "хартиените" решения за планиране, имам си един - два собственоръчно направени планера и си ги попълвам и украсявам с голямо удоволствие.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ооо, покажи ги! Щом са ръчно правени е още по-сладко! :)

   Delete