Saturday 22 December 2018

Urban Decay Born To Run Palette

Не знам дали защото тази палитра бе лансирана през лятото, когато хората бяха на вълна яркорозово и басейносиньо, или защото просто бяха на път (see the irony?), но Born To Run някак остана в сянката на останалите палитри на Urban Decay - и особено в сянката на Naked Cherry. А според мен този микс от типично ърбански нюанси е едно от големите попадения на марката през годините. Фактът, че са побрали в една палитра 21 нюанса, които предлагат буквално стотици опции, е сам по себе си постижение. Но като добавим и цената от £39.50, нещата стават подозрителни... Дали има защо?


На първо място - малко за самата палитра. Urban Decay Born To Run съчетава 21 нюанса и е идеалното решение за дамите, които не искат да мъкнат 10 палитри сенки със себе си по време на път (но не са готови да правят и компромиси с грима си, ако не е ясно). Общото настроение е откровено есенно, което е може би най-голямата причина да не бъде първи избор за покупка през летния сезон. Сред нюансите има матови, сатенени и металически, като селекцията е добре балансирана и имате опции за лек ежедневен грим, опушен грим или дори по-завъртян арт грим. С едно-единствено изключение откровено липсват по-ярки и свежи нюанси, нищо в бонбонената гама (дори и розовите нюанси са някак dark).


Няма да правя разбивка цвят по цвят, но ще спомена кои са моите любимци: Blaze (интересен сатенен нюанс с много фин златисторозов подтон), Baja (супер наситено матово тиквено оранжево), Still Shot (ярък прасковен мат), Ignite (металическо тъмно златисто), Punk (матово кафяво), Double Life (металическо кафяво), Big Sky (уникален зеленикав металически нюанс) и Drift (металически асфалт). Това са ми любимите, но не означава, че не харесвам останалите. Всъщност, единствената ми драма с цветовете е наличието на няколко сходни такива, които можеха да бъдат заменени с други. Иначе харесвам всеки един от тях! Селекцията е добре направена с оглед на наличието на добри предложения за основа, за преливка, за акцент. Определено човек може да си поиграе много.

Като качество... Бях малко разочарована. След UD x Kristen Leanne палитрата имах много силно завишени очаквания. За съжаление, някои от нюансите се оказаха малко прашливи (особено розовия мат), а металическите изискват много хубава база и даже навлажнена четка, за да изпъкнат като хората. С някои от нюансите има и доста остатъци по бузите след това, така че е добре да не се бърза с фон-дьо-тена... Просто на някои от тези сенки им трябва малко повече работа, подходяща основа и четки. Т.е. не бих се занимавала, ако нямам време, и не бих препоръчала на съвсем начинаещи с грима.



Продължавам с практиката да споделям снимки на хора, които са в пъти по-добри със swatch-овете от мен - смятам, че при втората снимка от този пост можете да видите как изглеждат нюансите реално (с основа под тях, разбира се):


Опаковката е елемент, които бих попроменила. Да, трудно е да побереш 21 нюанса в палитра, предназначена за път, но можеха да я направят малко по-лека поне (буквално ми се схваща ръката да я държа, докато се гримирам). Иначе вътре има чудесно голямо огледално, а самите панички на сенките са с достатъчно голям размер да се бръкне с четка в тях без проблем. Върху палитрата има доста грозничък колаж от снимки, но тук им прощавам заради идеята - всички тези снимки са от личния архив на хора от екипа на Urban Decay. :)

Любимото ми ъгълче от палитрата
Грамажът на сенките не е кой знае какво - всеки нюанс е по 0.8гр. Т.е. не си представяйте, че ако някой от тях ви хареса, ще го ползвате много време. Аз лично не се гримирам често с едни и същи нюанси и нямам проблем с това. Цената е съвсем разумна, даже чудесна, за това количество и разнообразие. Да не говорим, че аз взех палитрата с отстъпка, безплатна UK доставка и два travel size продукта към нея (основата им за сенки и спрея All Nighter).


В заключение - за мен това беше една добра инвестиция, тъй като харесвам нюансите и попълних празноти в колекцията си. Има какво да се желае, но нищо не може да развали удоволствието от употребата на палитрата и бих я препоръчала, ако сте фенове на Urban Decay!




Интересно ми е - коя е вашата любима палитра на марката, като изключим Naked серията?

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!