Monday, 10 December 2018

Apivita Refreshing Fig

Ще запомня тази година като годината, в която открих смокинята и лозовите листа като аромати в грижата за красотата. Те са си били там и преди, но някак все не съм имала близък контакт с тези типично средиземноморски ухания. Много се радвам, че те все пак намериха своя път до тоалетката и банята ми, а днес ще ви разкажа за два продукта, носещи неповторимия дъх на гръцката смокиня...


Но първо - познавате ли марката Apivita? Тя стъпи сравнително наскоро на нашия пазар, но вече съвсем спокойно окупира аптечните рафтове с красивите си опаковки. Няма начин да ги пропуснете - стилът им е изключително разпознаваем. В тумбестите бутилки и тубички се крият еликсири, съдържащи натурални съставки от южната ни съседка, като на почетно място са продуктите от пчелния кошер (откъдето именно произлиза и името на марката).

Освежаващата смокиня Apivita Refreshing Fig е линия, която включва само два продукта - душ гел и лосион за тяло. Ароматът е тръпчив, наситен, но не се натрапва. Много топъл и слънчев, точно като жежките следобеди, в които гигантските листа на смокиновото дърво събират лъчи, за да подхранят плодове с впечатляващи за нашите ширини размери. При лосиона се разгръща с успокояваща млечна нотка.


Естествено, екстрактът от смокиня е звездната съставка в колекцията, но съвсем не е единствената. Душ гелът съдържа екстракти от прополис и алое, масла от лавандула и здравец, потопени в нежни пенители. А лосионът за тяло съдържа омекотяващи съставки като зехтин, масло от шеа и бадем, в комбинация с успокояващите пантенол и бизаболол. И двата продукта са с над 90% натурални съставки, като водата в тях е заменена с инфузия от хамамелис.

Съставките на лосиона за тяло
Съставките на душ гела
Удоволствието от употребата им за съжаление не може да бъде предадено с текст. Богатата и нежна пяна на душ гела ароматизира студената ми баня и работи с горещата вода, за да стопли душата ми по време на сутрешния душ. Фината млечна текстура на лосиона пък се плъзга леко по кожата и я оставя кадифено мека. Трябват му няколко минутки, за да попие напълно, но не е проблем да се облечете и веднага, защото не оставя мазно усещане. Подходящ е за нормална или може би леко суха кожа, каквато е моята в момента (непрекъснатото ползване на масла през последните месеци предотврати зимното пресушаване на кожата на тялото ми тази година). Усещането от този лосион е "благодат" - няма друга дума, с която да го опиша.

Първите ми впечатления от Apivita са повече от приятни - спечелиха ме както с формула, така и с аромат. Да не говорим за опаковките. :) Пробвали ли сте марката и ако да, препоръчайте ми вашите любимци!

* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!