Monday 6 August 2018

ZAO Makeup // First Impressions

Заглавието днес е малко подвеждащо, защото това няма да е просто пост тип "първи впечатления", а пълноправно ревю на два продукта. Но пък са първи впечатления от марката, така че реших да го оставя така. :)

С ZAO Makeup се запознах покрай сътрудничеството с Ecotools - оказа се, че вносител на двете марки е една и съща компания. Те ми предложиха да пробвам и няколко от продуктите на ZAO, и понеже бях виждала доста положителни отзиви (а и самата марка е с доста интересна концепция), реших да избера няколко продукта за проба. В редовете надолу можете да видите какво мисля за тях!


ZAO Makeup Mineral Silk Powder Foundation е фин фон-дьо-тен на прах, който се помещава в супер сладурска бамбукова кутийка. Освен капачето с магнитно затваряне, вътре има и втори предпазител на дупчици, който също се затваря, предотвратявайки разпиляването на продукта навсякъде. Можете да ползвате капачето за самото нанасяне, като с потупване изсипете малко количество от пудрата в него и след това от там загребете с четката.

Самата пудра е наистина фина - до такава степен, че ако вдишате по време на нанасяне, можете да се задавите. За мен лично това е негатив, а и не си спомням с друга пудра на прах да ми се е случвало. Иначе като нанасяне нямам забележки: не се напластява грозно и не подчертава сухи местенца, не стои изкуствено, сляга се с кожата много бързо. Финишът е естествен мат, а покритието е леко (изравнен тен, нищо повече). Всъщност, не бих нарекла продукта фон-дьо-тен, а финиш пудра. :) Но ако решите, с гъста кабуки четка можете да постигнете и малко по-сериозно покритие.


Нюансите не са много, но съдейки по този, който получих - са доста адаптивни. Фон-дьо-тенът се предлага в кутийка, към която има и рефили, и не съдържа талк.

Като цяло съм доволна от Mineral Silk Powder Foundation и го ползвам с удоволствие за фиксация на грима, но не бих препоръчала, ако търсите покритие. Любопитна да пробвам и компактната пудра и фон-дьо-тен, с които сигурно ще избегна елемента със задушаването. :)

Вторият продукт пък за сметка на това е не просто must-have... Той е любов! ZAO Makeup Shine-Up Powder е компактен хайлайтър в топъл златист нюанс, който буквално кара кожата да изглежда като бижу. Текстурата е супер мека, направо като крем, и се разнася върху кожата без никакво усилие. Не е най-фината хайлайтър формула, която съм срещала, но оставя воал от разкошни отблясъци, които в никакъв случай не изглеждат изкуствено или "диско".


Малко количество е достатъчно за силен озаряващ ефект (дори подобен на модерния в инстаграм "мокър" ефект), като с наслояване започва да си личи златисто-бежовата основа на продукта. Т.е., ако сте със светла кожа като мен, ще трябва да нанасяте с лека ръка - иначе си личи къде сте нанесли хайлайтъра като контур. Хубавото е, че може да се ползва и като сенки, буквално онзи ден излязох гримирана само с хайлайтър и спирала. Откъм издръжливост е чудесен, слива се с кожата и не мърда цял ден.


Продуктът има лек аромат на нещо естетсвено, но той отшумява бързо. Бих казала, че финишът не отстъпва по нищо на high-end хайлайтърите тип Becca/Jeffree Star. Ще ми се да се предлага и в други нюанси! Предлага се в кутийка или като рефил, като аз го получих в една от празните палитри на марката.

Като казах за палитрата, и тя ме впечатли доста силно. Като цяло, опаковките на ZAO са пълен разкош, усещането от бамбука и неговата лекота са истинско удоволствие. Марката предлага две палитри, малка и голяма, като на снимките виждате малката (събира два от продуктите за лице, например). И двете са с магнитно дъно и можете да наредите върху тях от рефилите - сенки, хайлайтър, пудра.... На капака има прилично огледалце.


Цените на ZAO Makeup са над средния клас, но ако инвестирате първоначално в опаковките, след това рефилите са на доста добри цени. Това е и част от идеологията на марката - продуктите са органично сертифицирани (EcoCert, CosmeBio), веган и cruelty-free, а опаковките са създадени с мисъл за устойчиво развитие и нисък въглероден отпечатък. Напоследък все повече се замислям за това колко безумно са опаковани продуктите в дрогерията и прегръщам с две ръце марки, които мислят за това как да намалят отпечатъка си върху природата. При декоративната козметика това е наистина трудно без да се направи компромис с визията на продуктите, а ZAO са се справили чудесно с тази задача!


Ще се радвам да ми препоръчате техни продукти за проба, тъй като това със сигурност няма да са ми последните два (а хайлайтърът ще бъде повторен). :)

* Продуктите са ми предоставени за проба от вносителите на марката.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!