Monday 20 August 2018

Let's Talk About Highlighters

Наскоро преброих 22 нюанса хайлайтъри в колекцията ми. И май имам проблем, защото искам още. Докато преди няколко години бях момиче на матовите формули във всяко едно отношение, в момента не излизам без поне едно блестящо нещо върху лицето си. Но дори и в този сценарий няма опция някога да привърша всичките хайлайт пудри, кремове и серуми на тоалетката ми...

Да не се отклонявам много - днес всъщност няма да ви говоря общо за хайлайтърите, а за няколко конкретни продукта от essence! Преди няколко месеца излезе тяхната лимитирана серия Glow..., която съдържаше блестящи продукти под всякакви форми. За съжаление, така и не я видях по дрогериите, но е налична онлайн. Аз реших да заложа на палитра с пудри, прахообразен хайлайтър и озаряващи капки, а покрай тях забърсах и два стика от редовната серия (които май скоро ще бъдат спрени, за съжаление). Ето накратко за всички поотделно!


Палитрата Glow... like it's girls' night Highlughter Palette съдържа 4 нюанса - телесен, перлен, розов и бронзов. Първите два са типични хайлайтове, розовото е по-скоро руж, а бронзовото бронзира (каква изненада). И четирите са с много мека формула, сравнително пигментирани, разнасят се много добре върху кожата без да се разпрашават. Осигуряват доста силен блясък и с няколко нанасяния дори можете да постигнете "мокър" ефект. При ружа и бронзъра обаче цветът и частиците са доста видими и има шанс да заприличате повече на розова/бронзова диско топка без да искате. Или пък като съвсем търсен ефект, всъщност. :) Палитрата се предлага и в по-хладна и светла разновидност.


Прахообразната пудра Glow... like you're a star Holographic Loose Powder е любимият ми продукт от тази лимитка. Въпреки че пудрата хвърчи навсякъде, защото е много фина, с малко повече внимание можете да постигнете най-красивия "холо" ефект, който може да бъде постигнат с козметика. С едно нанасяне с ветрилообразна четка имате съвсем лек блясък, а с няколко минавания с малка хайлайт четка стигате до фокусиран извънземен 3D ефект (тренд, който харесвам изключително много). Студеният синкаво-лилав нюанс на блясъчетата изглежда като скреж върху лицето и е видим само под ъгъл. Определено не е за всеки ден и за всеки грим, но е раз-ко-шен! Бонус е, че издържа страшно дълго, може би защото се набива в кожата и не мърда от мястото си. Интересен факт: в кутийката има и пухче, но не виждам как може да се ползва.

В момента новите продукти на Catrice се зареждат по магазините и сред тях има един печен хайлайтър, който също е със синкав подтон. Не е като този, но е близък като ефект. Именно и затова не съм го взела още, както виждате ще имам сини хайлайтъри поне още за година-две...


Озаряващите капки Glow... like it's the perfect day "Glow Shot" Highlighting Drops имат нюанс, подобен на прахообразната пудра, но са с по-едри блестящи частички и някак не създават толкова силен "холо" ефект. Разбира се, можете да контролирате силата с нанесеното количество, но не изглежда толкова добре, ако капнете повече. Можете и да ги смесите с фон-дьо-тена си, но аз лично не виждам как това ще изглежда естествено заради размера на частичките. Ако при предния продукт разпиляването беше проблем, то тук е сгъстяването на течността в капкомера - изглежда доста неприятно. Тук и срокът на годност след отваряне е доста малък (само 6 месеца) и не знам кой би могъл да изразходи едно такова шишенце толкова бързо...

Ако търсите еквивалент, в момента по дрогериите е заредена лимитката The.Dewy.Routine на Catrice, която съдържа много подобен продукт - даже на пръв поглед изглежда по същия начин в шишенцето.


Стигам до стиковете Prismatic Hololighter Stick и Holo Wow! Sparkle Stick. Първият е със студени синкави отблясъци, но е по-нежен като ефект от капките и прахообразна пудра. А вторият е с розовеникав оттенък, който стои страшно красиво вместо руж. И двата са мекички и се разнасят много лесно, като създават сравнително естествен финиш на фона на останалите продукти в ревюто. Лично аз винаги ги нанасям над основа, защото тези стикове при мен мигрират много и изчезват доста бързо.

Ето и swatch-ове - имайте предвид, че красотата на холо хайлайтърите се проявява при движение, затова тук едва ли можете да придобиете представа за това какъв разкош са.

Палитрата
Отляво е пудрата, а отдясно са капките
Двата стика
Серията essence Glow... можете да намерите в онлайн магазина на Dodis (силно го препоръчвам, страшно мили са и действат много бързо), а стиковете са все още налични по стелажите на марката.


Ваш ред - кои са любимите ви хайлайтъри?

2 comments:

  1. След ревюто за холо пудрата познай дали не си я поръчах веднага :))) Прекрасна е: фина красива, лесна за нанасяне и без видими блескулки. Предпочитам прахообразни хайлайтъри, защото срокът на годност на течните продукти е чувствително по-кратък.
    След това изпробвах на място в Lilly холографските синкави хайлайтъри на Catrice от серията The Dewy Routine. Пресованата пудра хайлайтър не става, но капките и стикът ми харесаха много. Имат същия красив ефект като холо пудрата на Essence и не се изтриват лесно, особено капките. Бих си взела и тях, но срокът им на годност е само 6 месеца.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хаха, радвам се, че ти е харесала! Много се чудех на пудрата на Catrice - мерси, че сподели, че не става. И мен ме дразнят много продукти с кратък срок на годност, особено грим...

      Delete

Thank you for your comment!