Wednesday 29 November 2017

A'Pieu Air-Fit Cushion Pposong SPF50+

Преди няколко месеца направих малка поръчка от любимия ми testerkorea.com - исках да пробвам няколко cushion-а, за да видя какво толкова им хвалят. Особено на фона на откровено бозавите предложения в същата категория от западните марки. Имах намерението да тествам три едновременно, но впоследствие реших да не хабя излишно материал, така или иначе сигурно и един няма да използвам докрай. Е, ето че съм близо до края на първия и нямам търпение да отворя и другите. Но, първо нека ви разкажа за A'Pieu Air-Fit Cushion Pposong SPF50+ PA+++!


Започнах с най-ниския ценови клас. Това бебче ми струваше 6800 южнокорейски вона (около 11лв). Air-Fit серията на A'Pieu предлага няколко разновидности откъм финиш, като аз се спрях на Pposong, който е с матиращи свойства. Под матиращи не разбирайте пълен мат - корейските cushion-и са създадени с цел постигане на сияен вид и дори матовото при тях не е съвсем матово в повечето случаи. През последната година наизлязоха някои силно матиращи, но за това по-късно. 

И така, как се справя A'Pieu Air-Fit Cushion Pposong SPF50+ PA+++? Бих казала чудесно - разнася се много лесно, слива се с кожата и я озарява "отвътре", изравнява тена, прикрива поричките и леките зачервявания. Не съм и очаквала друго, честно казано. От гледна точка на матиране финишът е по-скоро е естествен, а не пудрен. За съжаление, лъсването си остава проблем; може би 3 часа е максималната издръжливост преди да имам нужда от допълнително матиране. По-неприятното е, че с времето има и леко събиране в бръчиците и порите. Не е очебийно, по-скоро аз си го забелязвам само - но го има.

От гледна точка на цвят, попаднах на почти перфектно съвпадение - номер 13 е малко светъл дори и за мен, но се слива добре с тена ми и разлика с шията няма. Любопитна съм за втория цвят, може би ще го поръчам от оригиналния Air-Fit за проба (той е с много dewy финиш).


Бих казала, че е едно чудесно бюджетно решение за първа проба, все пак - и определено ме зариби да продължа с тестването. Удобството на този тип продукти е всеизвестно, а гъбичката в кутийката е просто чудесна за "безшевно" сливане на продукта с кожата (сериозно, искам 200 такива гъбички). Като заговорих за хардуера, кутийката e много стабилна и се усеща като нещо за много повече от 10лв. Дори и по-скъпият cushion на Peripera на снимката отдолу не се усеща толкова добре. Хубавото е, че след като продуктът в гъбката свърши се предлагат и рефили, като в тази кутийка могат да се сложат и от останалите видове на A'Pieu. 


Като заговорих за това... Най-големият недостатък на този cushion (а може би и на другите) е в това, че свършват доста бързо. По принцип не ползвам често такива продукти, но този започна да пресъхва може би на 20-то или 30-то ползване. Реално количеството не е толкова много (14г) и може би няма защо да се разочаровам, но не очаквах приятелството ни да приключи толкова бързо. Всъщност, за човек, който хвърля полупълни фон-дьо-тени с изтекъл срок на годност, това е може би оптималният вариант. Поне знам, че не хабя продукт.


Ето и останалите два вида, които поръчах - Etude House Real Powder Cushion SPF50+ PA+++ и Peripera Ink Lasting Mint Cushion (Perikiki Collection) SPF50+ PA+++. За първия казват, че е наистина матиращ и съм много любопитна дали наистина е така. А вторият... поръчах само заради опаковката, признавам си!


Тук мисля да отправя един апел към всеки, който има намерение да купува корейска козметика от БГ - внимателно проучвайте какво и за какви пари купувате. Цените в родните магазини за корейска козметика са доста завишени, като дори и с доставка въпросните продукти ще ви излязат по-евтино от E-bay или магазин като testerkorea.com (там цената на доставката варира според теглото, но самата доставка отнема не повече от 2 седмици и е с тракинг). Също така, не се доверявайте на всякакъв вид "шок" черни маски и прочие, тъй като след доста сериозно проучване установих липсата на доказан бранд и адекватно етикетиране на повечето такива в родния онлайн ефир (и не само, в E-bay също). Не казвам да не купувате от тук - просто четете, сравнявайте и пазарувайте умно. Като цяло е доста голяма хамалогия да се внесе източна козметика легално и не знам колко от родните продавачи са по правилника. :)

Накрая, един въпрос - ако сте пробвали корейски cushion-и, кой бихте ми препоръчали за смесена към мазна кожа? 

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!