Monday 20 November 2017

Autumn Skincare Routine

Със застудяването идва момент, в който кожата ми започва да иска малко повече нежност от обикновено. В същото време обаче продължава да си е смесена, дори мазна на моменти. И както всяка есен, аз се опитвам да балансирам между опцията да ѝ дам нужното подхранване и да не приличам на мазно тиганче... Ето до какво доведе еквилибристиката през тази година. :)


Дневната ми грижа се заключава в един единствен продукт - флуидът Vichy Slow Age. Ако през лятото той ми идваше само една идея по-подхранващ от необходимото, за момента той ми е идеален. Овлажнява, оставя кожата кадифена и еластична, ухае чудесно, а има и SPF за разходките. Практически няма какво повече да искам.

За вечерта прибягвам до комбинация от два продукта - перлите Nivea CELLular Anti-Age и кремчето за очии устни на The Organic Pharmacy.


Перлите Nivea CELLular ме грабнаха още от лансирането си, но поради голямото количество блясъчета спрях да ги нося през деня. А и някак не ги усещам достатъчни за дневно ползване в момента. За през нощта обаче се оказват чудесни и на сутринта кожата ми е в много добро състояние.

Кремът за очи е продукт, който от години ползвам почти само вечер (заради грима през деня, просто намалява трайността му в повечето случаи). Този на The Organic Pharmacy е доста плътен и тежък, даже е труден за разнасяне. Но пък подхранва идеално - кожата буквално го изпива, което ме навежда на мисълта, че с идващите тридесет годинки ще е добре да започна да нанасям такава грижа и през деня.


За специална грижа също залагам на Vichy - новите им маски са едно от малкото действащи ми предложения на пазара. Като цяло, маските никога не са ми били любимата част от грижата за кожата, защото рядко виждам ефект. Тези три обаче дават точно това, което обещават; може би в по-малък мащаб от обещанията, но все пак не са панацея. Тази с вулканични минерали почиства и стяга порите, а и матира кожата ми за малко по-дълго. Пилингът не съдържа ексфолиращи частици, но се справя добре с освежаването на тена. Прави и кожата една идея по-тонизирана. А овлажняващата маска ще е с мен нон-стоп следващото лято, тъй като охлажда леко и наистина насища кожата с влага (тя може да се остави и за през нощта). Препоръчвам да ги пробвате - доста по-скъпи са от другите маски в сашета, но според мен си заслужава и ще се радвам Vichy да внесат и бурканчетата.


А сега е време и за две допълнения за спешни случаи. Кремът Lavera Basis Sensitive се оказа тежък за ежедневна употреба, но в дни, в които стоя повече време навън (което ми се случва рядко напоследък), го нанасям като вечерна грижа. Мисля, че зимата ще е чудесно решение за след ден в снега. Също така помага и за успокояване на местенца, където кожата ми реагира локално (онези неща, на които викам пършички). :)


На последно място в списъка, но не и в сърцето ми, е Weleda Skin Food - култов продукт, който се забавих да пробвам, защото не мислех, че може да ми е полезен за нещо. Тъй като формулата му е много силно подхранваща, той е подходящ локално за много сухи и загрубели места. Но ми помогна и за нещо, за което дори не можех да си представя, че има лек - разранени ноздри след хрема. Имам хроничен синузит, който превръща всяко хремясване въс филм на ужасите, приключващ с люспещи се ноздри (и до кръв се е стигало). Skin Food успя да ги оправи буквално за ден-ден и половина, което си истинско постижение. Има защо да го хвалят толкова! Сега се настройвам на вълна да го ползвам и като околоочен за през нощта, да видим дали ще ми понесе. :)

Споделете и вие - какви са грижите, които полагате за кожата си през есента?

* Част от продуктите са ми предоставени за проба от съответните брандове.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!