Wednesday 15 November 2017

3 Bourjois Lipsticks = 1 Love

Знаете за любовта ми към Bourjois - любов, която датира от тийн годините и не ме е напускала. Особено привързана съм към червилата им, и то поради простата причина, че техният набор от цветове отговаря най-много на предпочитанията ми. Именно затова и още не съм се сдобила с последното попълнение в портфолиото им, Rouge Velvet (искам всички цветове и не мога да си избера). За сметка на това колекцията ми от техните течни червила расте...


Днес ще направя кратко сравнение между трите вида, които имам: Rouge Edition Velvet, Rouge Edition Souffle de Velvet и Rouge Laque. Имам отделни ревюта за всяко, линкове съм оставила отдолу - просто реших, че ще е по-удобно да имате всички на едно място с по няколко думи, за да знаете какви са характеристиките им. Харесвам и трите поради различни причини, но имам предпочитания към две от тях - четете надолу, за да разберете кои. :)

Започвам с изначалния Rouge Edition Velvet. Това е матово червило с формула подобна на крем - нанася се супер леко върху устните, почти като балсам. След което попива в тях и изсъхва, оставяйки перфектен матов финиш. Първите няколко часа нямам проблем, но след това просто се налага да сложа балсам, защото усещането за сухота опъва и не е приятно. Откъм пигментация нямам забележки - покривността е чудесна, издръжливостта зависи само от това кога ще сложа балсам. Подробно ревю вижте тук.

Следва Rouge Edition Souffle de Velvet. Меко червило с формула-мус, което буквално се усеща като овлажняваща и леко охлаждаща грижа. Оставя фин сатенен филм върху устните, който за съжаление е много лесен за изяждане. Откъм пигментация тук нещата са сравнително слаби - прилича на корейските tint-ове, по-светлите цветове от които имат само намек за цвят. Но пък изглежда сууупер сладко, бих казала почти кокетно. И ухае много приятно плодово. Подробно ревю вижте тук.

Накрая идва Rouge Laque - формулата, с която така и не се разбрах съвсем. Да, ползвах го и ми харесваше, но имаше нещо, което правеше връзката ни непълноценна. И това е лепкавото усещане, което оставяше след себе си за доста дълго. Ако изключим това, Rouge Laque предлага сериозна пигментация, сериозно оцветяване на устните и след изтриване на самия продукт, и лек гланцов финиш след нанасяне. Аз лично го предпочитах нанесено само по вътрешния контур на устните и попито със салфетка - за K-Pop визията все едно съм близала близалка. ;) Подробно ревю вижте тук.

Определено Rouge Edition Souffle de Velvet ми е любимото от трите. То ме грабна с меката си формула и кокетно излъчване. Нямам никакъв проблем с ниската пигментация и издръжливост, тъй като и не ги очаквах точно от този продукт в серията. Това за мен е и ще си остане най-удобното течно червило за ежедневието. Да не говорим, че опаковката му е супер сладурска! Единственото, за което губи по точки, е сравнително ограниченият набор от цветове. В това отношение пък Rouge Edition Velvet е убиец - там има толкова много и толкова хубави цветове (особено тези от колекцията на Eli Grita).

10 Don't Pink Of It (мат), 01 Majes'Pink (лак), 05 Fuchsiamallow (суфле)
Кажете ми в коменарите кой е вашият любимец - и дали сте пробвали новото попълнение в серията!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!