Monday 30 October 2017

Rituals // Pampering Shower Care

Окей, нали не е много ужасно да правя ревю на продукти от миналогодишния коледен календар на Rituals?! Така и не стигнах до описването на миниатюрите от него (те съвсем не са миниатюри), а съдържанието си заслужава няколко думи. Ако все още не сте опитвали марката, надявам се с този пост да ви зарибя. :)


Foaming Shower Gel 
И преди съм споменавала, че съм голям фен на този тип продукти на Rituals. Пяните им за душ са супер приятни за употреба - подобни са като механизъм на действие на някои продукти за бръснене (концентриран гел, който се превръща в пяна при изпомпване), като ефектът е мнооого мекичка и нежна пяна с богат аромат. Една идея по-луксозно преживяване от който и да било друг продукт за душ.

- Happy Buddha е с аромат на портокал и кедър. Не бих казала, че това ми е любимият аромат от пробваните до момента, но е освежаващ за сутрешния душ. :)

- The Ritual of Sakura е може би фаворитът ми - оризово мляко и черешови цветчета. Мек, "кремообразен" и много деликатен аромат, точно в духа на Япония.

- Samurai Shower пък е мъжки аромат с бамбук и кедър. Половинката се влюби в него, а за мен дойде една идея по-остър от необходимото (обичам по-меките мъжки аромати).


Fortune Oil
Още един продукт от оранжевата серия, и тук ароматът е на портокал и кедър. Доста течен масленист продукт, който се превръща в млечен лосион след контакт с влажна кожа. Има леко разпенване, но не бих го сложила на гъбка например. Измива добре, оставя кожата мека, но няма начин да пропусна лосиона за тяло след баня. Удоволствието тук е в масажа с продукта под душа - наистина е приятно, доста луксозно усещане. Ароматът в този варинат е най-автентичен, но за съжаление икономичността е сериозен проблем.

Bath & Shower Gel
Отново аромат на портокал и кедър, този път под формата на обикновен душ гел - интересна идея е в календара да се сложат три различни душ-продукта с еднакъв аромат.. :) Не бих казала, че този е нещо особено; просто душ гел с типичния "Буда" аромат на марката.


Samurai Ice Shower
Това ми е любимият продукт от целия календар (нищо, че е от мъжката серия). Душ гел със сравнително течна консистенция, който се пени с освежаваща и много лека пяна. В момента, в който излезете извън топлата струя на душа, се "включва" охлаждащото му действие. А то е доста силно! През лятото буквално настръхвах, излизайки от банята - перфектното изживяване при 40 градуса! Ароматът е на  бамбук и японска мента, допадна ми. Ще се купува със сигурност в пълен размер за другото лято.

Hammam Hot Scrub
Ексфолиант за тяло с морска сол, джинджифил и евкалипт (той се усеща най-много като нотка в аромата). Маслата и солта изискват разбъркване преди употреба, а тя е препоръчително да е на подсушена кожа за максимален ефект. Просто ако се натъркате под душа или на мокра кожа, кристалите сол се разтварят на мига и не правят нищо. Аз се изкъпвам, излизам от душа, подсушавам се и тогава разтърквам с ексфолианта. При този метод е доста грубичък, а и е със сол, така че не го ползвам на току-що обръсната или наранена кожа. След като се натъркам хубаво отмивам и намазвам с крем (маслата тук не са ми достатъчни да пропусна овлажняването). Не бих казала, че си заслужава особено много, просто има други ексфолианти, които са по-ефективни за мен. А и така и не усетих загряващото действие...


За сапунчето с мандарина и мента нямам кой знае какви впечатления. Ухае много свежарски и ми беше доста удобно при едно пътуване (мразя хотелските сапуни). Но не помня да ме е впечатлило с нещо...

Това е за продуктите за под душа - в следващия пост ще ви разкажа за продуктите за грижа!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!