Saturday 7 October 2017

A Quick Review // Avene Solaire Anti-age SPF50

Няма нищо по-хубаво от лошото време, както се казва. Затова в този дъждовен есенен ден ще си говорим за слънцезащита. Както всеки октомври от много години насам, и сега съвсем не искам да пускам лятото в отпуска...


Накратко за един слънцезащитен крем, който ме изненада ужасно приятно. Като се каже анти-ейдж слънцезащита, аз веднага си представям мазен филм и лепкане. За щастие, това съвсем не е така при Avene Solaire Anti-age SPF50 - даже напротив.

Представете си супер флуидна формула, която се топи в кожата и оставя кадифен завършек без следа от лепкане или мазен филм. Всъщност, това е една от най-комфортните текстури, на които съм попадала при слънцезащитните кремове, буквално се влюбих от първо нанасяне. Разбира се, не предотвратява обедното лъщене, но не го и засилва. Супер удобен е за повторно нанасяне дори и на плажа, а за разходки на слънце в града е просто идеален. Аз лично го ползвам и като дневен крем понякога, овлажнява достатъчно за моите нужди. Като единствен недостатък мога да посоча леко химичния аромат, но той изчезва бързо.

Откъм самите слънцезащитни способности на крема също нямам оплаквания. Висока водоустойчива защита на базата на Tinosorb, предпазва от UVA и UVB лъчите и се бори с признаците на фотостареене. Съставът можете да видите тук.

Тубичката с помпа е може би оптималният вариант за такъв тип продукти, и съм много доволна, че все повече марки го предпочитат. По този начин омазването на самата опаковка се премахва, а и можете много точно да дозирате количеството, което ви е необходимо.

Ще ми е любопитно да ми споделите кои бяха вашите любимци в категорията слънцезащита това лято!

* Продуктът ми е предоставен за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!