Monday 16 October 2017

H&M Travel Palette // Amalfi Dusk

Сигурно имам някакво психическо отклонение, свързано с продуктите за път. Пише ли travel на опаковката - трябва да е мое. Независимо дали знам, че голямата разфасовка е много по-изгодна, или пък че това чудо изобщо не е толкова travel ориентирано. Като в този случай - просто палитра, ама щом пише travel на нея - трябваше да я взема! :)


H&M Travel Palette се предлага в две разновидности: Amalfi Dusk и Rimini Noon, като аз взех амалфийската. И двете включват по пет нюанса сенки, хайлайтър, руж и бронзър - почти универсални и в двата случая, тъй като са в неутралната гама. Поместени са в стабилна черна кутийка с голямо огледало на капака, като към тях не са включени никакви апликатори.

Сенките за очи са доста пигментирани, но прашливи (както се вижда и от swatch-овете). Има само един матов нюанс, и може би той е най-труден за изкарване на цвят. Останалите са доста блестящи, като светлият е буквално тип диско парти. Може би е подходящ за ъгълчетата на очите (гледам, че е модерно), но аз лично рядко посягам към него заради разхвърчаващите се навсякъде частици. Най-много ми допада кафявото, тъй като отдавна не си бях играла с подобен нюанс. Откъм издръжливост - не очаквах чудеса, но се справят добре. Все пак, основата е задължителна, дори и само за да задържи частиците блясък върху клепача.


Хайлайтърът е в телесен нюанс и е мама миа. Най-силно пигментираният хайлайтър, на който съм попадала! Буквално с едно леко докосване на четката върху повърхността му вече имате достатъчно количество и за двете страни на лицето. Съдържа малко големичък блясък и определено не е за всекидневна употреба, но пък е аааадски красив.


Ружът също е мега пигментиран и е доста лесно да се омаскари човек с него. Ако търсите ефект клоун за Хелоуин - с този руж ще го постигнете за има-няма 1 секунда. :) Но ако се нанася с лека ръка, дава красив матов румен нюанс (а и е доста издръжлив).

За финал идва също доста пигментирания матов бронзър. Тук за малко нещата щяха да излязат извън контрол, тъй като тъмните и силно пигментирани бронзъри хич не са по вкуса на призрачнобялата ми кожа. Спасява го единствено това, че се разнася изключително добре - нанасям с много лека ръка и блендвам, докато не ме заболи китката. Но ефектът си заслужава, тъй като нюансът стои доста естествено на тена ми (нито топло, нито студено). 


В заключение ще кажа, че това със сигурност не е палитра-мечта или must-have, но е доста добро попадение за ценителите на пигментираните формули. Също така, наистина би свършила работа за път, тъй като съдържа универсални цветове за ден и нощ, с които лесно можете да покриете нуждите си по време на почивка. Цената е 24.99лв тук

Пробвали ли сте тази или други палитри на H&M?

2 comments:

  1. адски скучна палитра, пък парите не са й малко. за същата или по-малко сума човек може да си вземе нещо на Катрис или Есенс, като гледам и качеството е аналогично. пък името претенциозно... залезите в Амалфи са много, много по-вълнуващи от няколо измити бежови нюанса... хайлайта ми хареса, но е толкова жълт, че ако си със светла кожа, направо отива на руж или бронзър. страхотно ревю, но аз ще съм пас!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D :D :D Направо я съсипа! Съгласна, че за по-малко има от бюджетните марки, но не съм съгласна, че е скучна. Въпреки че нюансите са в неутралната гама, са някак glam - блясъкът най-вече е жесток. А хайлайтърът определено има нюанс и е лесно той да се прояви брутално върху светла кожа, но не е толкова топъл (може от снимките ми да е проблема). Но да, за амалфийските залези... за съжаление няма как да ги поберем в палитра :)

      Delete

Thank you for your comment!