Tuesday 29 August 2017

La Roche-Posay Serozinc // Giveaway

Наскоро на пазара ни се появи един спрей, който предизвика фурор при появата си в чужбина. La Roche-Posay Serozinc беше буквално във всички блогове, които следя, и нямаше как да не зачовърка любопитството ми. Така и не се прежалих да го поръчам, но за щастие вече е достъпен и тук. Днес ще ви разкажа за него, а ще имате шанса да го пробвате и сами!


La Roche-Posay Serozinc е разтвор на цинков сулфат - вещество, получено при реакцията на цинк и сярна киселина. Въпреки че звучи страшно, то се използва от години като дезинфектант и биоцид. Освен него, в спрея има и сол, която също действа дезинфекциращо и подсушаващо. Термалната вода на Ла Рош-Позе също допринася за благотворното действие върху кожата.


Благодарение на солта и цинковия сулфат се ограничава и забавя развитието на "вредните" микроорганизми върху кожата, което спомага за това тя да изглежда по-свежа за по-дълго. Също така, това спомага и за намаляване на пъпчиците и раздразненията в дългосрочен план (теоретично).

Не знам доколко е окей да се рекламира такъв спрей като матиращ, защото моменталният матиращ ефект е минимален. По-скоро с него бихте могли да забавите момента с обилното лъщене, но ако вече сте се разлъщяли - не очаквайте да получите матов финиш с едно напръскване.

Какво забелязах аз при употребата на La Roche-Posay Serozinc? На първо място - удобна опаковка с разкошен дозатор. Пръските са много фини и действат супер освежаващо (дозаторът е като на слънцезащитното им спрейче и термалната вода). За лятото беше направо благинка!


Пробвах продукта по два различни начина: като тоник след почистване и като фиксаж след нанасяне на крем/грим. Честно казано, като тоник ми допадна повече и имам теория защо - когато е нанесен непосредствено върху кожата, съставките имат възможност да реагират максимално добре с микроорганизмите, виреещи на воля в себумната супа  и водещи до инфекции, забавяйки тяхното развитие в рамките на деня. Солта пък действа и подсушаващо, което допринася за намаленото лъщене. По този начин кожата изглежда по-свежа за по-дълго. :)

Казвайки това, подчертавам дебело, че кожата ми все пак се омазнява. В някои случаи повече, в някои по-малко. Не знам дали се дължи на самия продукт, на времето или на ретроградния Меркурий... Откъм влияние върху пъпки нямам наблюдения, тъй като кожата ми е сравнително чиста в момента. Имам усещането, че в това направление ще се справя далеч по-добре отколкото с лъщенето, но нямам как да докажа или оборя (ако вие можете - коментирайте!).

От гледна точка на намаляване на размера на порите... Не вярвам в такива чудеса от козметиката. За мен лично единственият дългосрочен ефект откъм изглаждане на кожата, дълбоко прочистване/видимо "свиване" на порите и дълготрайно намаляване на производството на себум бе постигнат с Hydrafacial. Ако ви се отделят средствата за поне три процедури - препоръчвам.


Финално - за мен лично La Roche-Posay Serozinc е един чудесен освежаващ спрей за мазна кожа, който потенциално може да подобри състоянието ѝ и да помогне за облекчаване на симптомите на акне (тук не включвам тежките случаи, за тях се иска мнение от дерматолог за включване на нови продукти в режима). Все още съм на кантар дали ще продължа да ползвам спрея, но като че ли да - харесва ми като тоник, харесва ми и като глезотия, особено в топлите дни. Опаковката от 150мл се намира по аптеките на различни цени, горе-долу около 13-15лв.

Игра с награди

Стигам до играта с награди - няма по-добър начин да разберете дали ще си паснете със Serozinc от това да го пробвате. :) Пет от вас ще имат възможност да тестват продукта в опаковка за чантата (50мл), ето как:

> Последвайте @maquilab в Instagram
> Последвайте @larocheposay_bg в Instagram
> Тагнете под този пост своя приятелка/приятел, които биха се поинтересували от продукта

Ще изтегля петимата победители на 4.09, ще ги обявя в поста и ще се свържа с тях на лично съобщение.

И така, ще се радвам да ми споделите в коментарите дали вече пробвахте Serozinc и какво мислите за него!

Другите спрейове на марката - наистина чудесен дозатор
* Продуктът, както и наградите за играта, са предоставени от бранда.

2 comments:

Thank you for your comment!