Monday 7 August 2017

L'Oreal Pure Clay Cleansing Gels

След бума на маските L'Oreal Pure Clay мисля, че всички си пожелахме да има продължение. И то пристигна - под формата на три почистващи продукта!


Ще кажа по няколко думи поотделно за всеки, но на първо място ще спомена основната им характеристика - това, че са с три вида глина. Това ги прави най-вече подходящи за нормална към мазна кожа. За мен лично маските бяха също с такава насоченост и не мога да си представя да ги ползва човек с чувствителна или суха кожа, но... Всеки си знае. :)

И така, ето ги и трите почистващи героя на L'Oreal Pure Clay!

L'Oreal Pure Clay Purifying Cleansing Gel беше първият, който взех. Той е с евкалипт и обещава почистване и намаляване на излишния себум. Гъстата зеленикава паста се разпенва доста трудно и не е подходяща за премахване на грим, но пък е перфектна за сутрешния душ - освежава и не пресушава кожата.

L'Oreal Pure Clay Illuminating Cleansing Gel е любимият ми от трите. Черният гел с въглен е доста течен, разпенва се хубаво и почиства всичко от-до. Леко пресушава кожата, но не е прекомерно.

L'Oreal Pure Clay Exfoliating Cleansing Gel с водорасли ми беше най-любопитен, тъй като от маските харесвах най-много ефекта на червената. Тук обаче малко се разочаровах, тъй като не съм доволна по направление ексфолиация. Пастата съдържа частички, които някак се плъзгат по кожата ми и не са ефективни. Този гел не се пени, а и май не е направен за почисвтане на грим, така че за мен лично не си заслужава (за разлика от маската!).

Геловете имат сходни на маските аромати - при черния и зеления е землист, а при червения долавям нотка джинджифил. Опаковките са удобни тубички в неприятния зелен цвят на серията (само на мен ли ми напомнят за военна болница?!). Цените им са напълно приемливи за количеството продукт, мисля че навсякъде вече могат да се намерят за около 10лв.

И така, за мен фаворит е черния гел, който със сигурност ще повторя. Интересното е, че черната маска ми харесваше най-малко... Но пък не мисля, че е толкова важно нещата да са от една серия - мисля, че за мен лично червената маска и черня гел ще са перфектната комбинация. :)

Ще се радвам да чуя и вашето мнение!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!