Thursday 3 August 2017

Adventurous Weekend x Avon

Вече не помня колко години залагам на уикенд пътуванията вместо дългите почивки. Може и да е грешно, може и да е по-изморяващо - но пък ти дава свободата да пробваш различни дестинации. И да експериментираш с количеството багаж...

Преди месец Avon ме предизвикаха да избера тематична селекция продукти от каталога и аз (естествено) избрах Adventurous Weekend Travel. Каква е моят интерпретация на темата - вижте по-надолу. :)


На първо място, поставих си за цел всички продукти да се събират в дамска чантичка. За да можеш да тръгнеш буквално веднага, дори и да 11.30 вечерта и досега да си била на бар. Избрах кокетната и семпла чанта през рамо Cora 2 Ways to Wear, която успя да побере всичко (същински герой на фона на останалите ми дамски чантички). В нея влязоха следните продукти:

> Кремообразен фон-дьо-тен True Flawless
> Спирала за обем Hello Color Ultimate Lashes
> Охлаждащ гел за след слънце с алое
> Ексфолиант за тяло с екстракт от кафе
> Лосион за красива кожа 7 в 1

Ще кажа по няколко думи за всеки поотделно, но искате пълно ревю на някой от тях - оставете ми коментар. :)

> Кремообразен фон-дьо-тен True Flawless


Като цяло не съм фен на многото грим на почивка, затова и избрах лека основа, която да изравни тена и да стои естествено. Формулата се топи при контакт с кожата и скрива порички и по-леки зачервявания, като финишът е сатенен. За съжаление, този фон-дьо-тен така и не се "стапя" в кожата - при докосване пада веднага (а при леко надрскване стои резка); да не говорим, че към обяд лъсвам.

Бонусът тук е удобната опаковка, която позволява да вземете фон-дьо-тена със себе си и да туширате въпросните негативни ефекти с гъбката в кутийката. Нюансът също е точно за мен - Ivory като цяло е доста добро цветово попадение за светла кожа при всички продукти на Avon. Има леко оксидиране, но не е забележимо без сериозно вглеждане.

> Спирала за обем Color Trend Hello Color Ultimate Lashes 


Цветната спирала е must-have за лятото, според мен. Тази е с четката на любимата ми спирала SuperSHOCK, което в началото малко ме притесни (имах неприятен опит с подобна цветна от Avon преди време). За щастие, тази се оказа съвсем читава - разделя миглите добре и цветът е много красив. Аз избрах синьото Cotton Candy Crunch, което е супер подходящо за морето. Формулата е малко суха и трябва да минете няколко пъти, за да постигнете достатъчно покритие; не очаквайте то да е много плътно, а по-скоро лек кокетен акцент (може да се ползва и върху друга спирала). Аз лично посягам почти ежедневно към нея в момента, вместо черна.

> Охлаждащ гел за след слънце с алое Sun+


Фен съм на геловете с алое и смятам, че на път не трябва да се тръгва без такъв. Дори и да не изгорите (чантата със слънцезащита е нещо съвсем реално при мен), е чудесно след плаж да охладите леко кожата и да я успокоите. В състава на този гел не ми харесва алкохолът, които има вредния навик да пресушава и дразни, но пък именно той дава приятното охлаждащо действие. И помага за олекотяването на самата текстура, тъй като геловете с алое са типично лепкави. За щастие, тук този ефект е минимален, а breezy усещането е спасение за прегряла кожа.


> Ексфолиант за тяло с екстракт от кафе Planet SPA

Закъде без продукт 3 в 1 за баня? Ексфолиантите от серията Planet SPA са ми доста любими, а този с кафе не прави изключение. Гъстата формула почиства перфектно (разпенва се), омекотява и полира, а и не пресушава кожата. След душ усещането е много прияно и даже в жегите съм склонна да пропусна лосиона за тяло. Ароматът не е най-добрия от серията, по-скоро е парфюмест - ексфолиантът с маслина ми е любим в това отношение.

> Лосион за красива кожа 7 в 1 Skin So Soft

Ревю на този продукт съм правила и преди (клик) - ще кажа само, че си заслужава да го пробвате на 100%. Това е лек лосион за тяло с бронзант, който е подходящ за белчовци. Сложих го в селекцията, защото можете буквално да го нанесете половин час преди да тръгнете и да сте сигурни, че за уикенда ще ви е напълно достатъчен да не ви гледат като извънземно на плажа (или като сигналните клади на Гондор).

Забравих да спомена, че тази година лосионът се предлага в две разновидности - за светла и по-тъмна кожа. Разликата е в скоростта, с която се постига тена. Ако искате по-сериозен цвят с едно нанасяне, по-тъмният е за вас. Със светлия трябват поне две нанасяния за същия нюанс, но пък с него е доста трудно да се сгреши. :)

Това е моята селекция за приключенски уикенд - ще се радвам да чуя какво бихте взели със себе си вие!


* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!