Friday 12 May 2017

Manhattan Clearface Powder, Foundation & Concealer

Има серии, които помня от първите си "грим" години - сред тях са кръглите кутийки на Bourjois, червилата Lipfinity на Max Factor и серията Manhattan Clearface. Днес ще ви говоря за последната, защото имах удоволствието да се върна назад в спомените с помощта на официалните вносители на марката. :)


Manhattan Clearface е серия грим и грижа, насочена към младежите с несъвършенства. Всички продукти действат антибактериално и се грижат за баланса без да затормозяват самата кожа. Бях тепърва прохождащ тийн, когато си купих първата пудра Clearface, а последната беше може би в последната година на университета. Сами можете да сметнете колко съм я харесвала. Ползвала съм и други нещица от гамата, като по спомен всички те ми бяха допаднали - дори не знам защо не са стигнали до блога.

Ето и накратко за грима от серията!



Започвам с фон-дьо-тена Manhattan Clearface Perfect Mat Make Up. Покривен, матиращ и изравняващ тена продукт, който се бори с пъпчиците. В тубичката се крие сравнително гъста формула, почти мус, която обаче се разнася доста лесно върху кожата и се блендва без проблем и само с пръсти. Финишът е естествен мат, който много успешно скрива зачервявания и тушира несъвършенства. Матиращото действие е около 2-3 часа, след което имам нужда от помощ. Единственият минус е цвета - предлагат се два, като дори и светлият номер 75 ми идва тъмен. Не мога да разбера защо са само два, направо си е кощунство...



Следва коректорът Manhattan Clearface Cover Stick. Тук имаме повече цветово разнообразие, за щастие - на снимката виждате номер 70, който е най-светлият и леко жълтее като подтон. Самият коректор е под формата на стик тип червило и има активна сърцевина от антибактериални съставки. Не го ползвам редовно - като цяло не развих навика да си скривам пъпките поотделно. Но в случаите, в които съм го нанасяла, не съм забелязала да се е събирал грозно или да е предизвиквал дразнене. Но не е и действал лечебно. :)


За накрая оставих епичната Manhattan Clearface Compact Powder. Епична е, защото съм изхабила безчет такива кутийки - по една на всеки 2-3 месеца, по спомен. Всяко междучасие, редовно в почивките между лекциите... Не е като да съм нямала проблеми с лъщенето. А тази пудра освен че го неутрализира доста успешно, някак успява и да изравни самата кожа и да я разкраси. Именно заради покритието обаче трябва да се внимава... Понякога, когато нанасям за втори или трети път в рамките на деня, на местенца се получава натрупване на продукт. Затова препоръчвам първото нанасяне да е с четка, а ако имате подръка сгъваема, вземете нея в чаната си за ретуш. С гъбката в кутията е лесно да се прекали, но ако нанасяте веднъж на ден, е съвсем окей. За съжаление, в опаковката липсва огледало, което винаги ми е било голяма драма. Всяка пудра трябва да има огледало и апликатор! И тук отново е нюанс 70, като винаги съм залагала на него без проблем.

Отляво е коректорът, а отдясно е фон-дьо-тенът
И така, ако кожата ви отговаря на профила "лъщяща и с несъвършенства", серията Manhattan Clearface е едно чудесно бюджетно попадение. Продуктите имат лек аромат, който се е запечатал в съзнанието ми като нещо доста приятно - но е добре да го имате наум, ако сте с чувствителен нос или кожа.

Ще се радвам да споделите, ако сте я пробвали (знам, че доста от вас са!). :)


* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

3 comments:

  1. Привет!

    Имам същите впечатления от пудрата и фондьотена. Дори в тинейджърските ми години, ползвах и продукта им 2 в 1 пудра и фондьотен. И досега ползвам пудрата, но фондьотена спрях да използвам, откакто започнаха да го произвеждат само в 2 нюанса, тъй като и двата са много тъмни за мен. Оттогава търся друг подобен фондьотен, експериментирам, но не съм открила все още подходящия за моята кожа и тен. Имам смесена кожа с несъвършенства и съм доста бяла. Много ще се радвам, ако производителите върнат фондьотена с цвят Ivory :)

    Поздрави,
    Деница

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      Бих могла да ти препоръчам един доста приятен фон-дьо-тен именно за такива проблеми: Catrice HD (имам ревю за него от март месец). Има чудесен светъл цвят, матира и изглажда, а и покритието не е лошо, поне за моите нужди. :)

      Delete
    2. Благодаря много за препоръката! :)

      Delete

Thank you for your comment!