Tuesday 14 March 2017

La Roche-Posay Eau Micellaire Ultra

Днес ще си говорим за не една, а за цели три мицеларни води!

Новата серия на La Roche-Posay включва три вида - една за реактивна, една за чувствителна и една за проблемна кожа. И трите включват термална вода и гарантират лесно почистване, благодарение на ултра-плъзгаща се формула, която улавя дори и най-фините частици замърсявания.


Накратко за всяка:

La Roche-Posay Eau Micellaire Ultra за чувствителна кожа съдържа 1% глицерин, почиства деликатно и осигурява комфорт (с нежен "чист" аромат).

La Roche-Posay Eau Micellaire Ultra за реактивна кожа съдържа 5% глицерин, намалява усещането за опъване и зачервяването (не долавям аромат).

La Roche-Posay Effaclar Eau Micellaire Ultra за проблемна кожа съдържа 1% глицерин и 0.1% цинк (с приятния, но сравнително силен аромат на серията Effaclar).


И така, как се справят? Честно казано, откъм комфорт и усещане нямам никакви забележки. И трите са достатъчно нежни и не дразнят кожата, не я пресушават, наистина са си удоволствие за употреба и тампончетата се плъзгат по кожата с лекота. Дори и да не нанеса грижа след почистване, нямам проблем с усещане за сухота/опъване. При почистване на грим от очите налютяват, но само ако попаднат директно вътре (малко съм агресивна понякога...). Ползвам Effaclar за лицето, а останалите две за околоочния контур, защото са някак по-щадящи в това отношение. Все пак, ако имате наистина чувствителни очи, единствената, която може би ще ви допадне, е тази за реактивна кожа, защото само тя няма аромат.

Откъм почистващи свойства съм раздвоена - така или иначе рядко не довършвам почистването с измиващ гел, но ако разчитам само на тези мицеларни води, на другата сутрин съм понякога с черно под очите. И то въпреки че върху тампончето не е останало нищо предната вечер, т.е. видимо съм се почистила от-до. Тествах с различни видове грим, но не виждам да се влияе от някоя конкретна спирала, например. Просто нещо почти винаги остава... Та, ако разчитате само на мицеларна вода за почистване (което не препоръчвам), имайте едно наум.


Не знам коя от трите ми е любимец. Имам пристрастие към Effaclar, защото серията ми е давала добри резултати, но и тази за чувствителна кожа също ми е много приятна (а и като че най-малко ми люти, ако влезе в очите). Мицеларната вода за реактивна кожа просто не мога да оценя, защото моята никога не е била такава - с изключение на проблемите при големи температурни амплитуди, кожата ми не се дразни лесно от храни, химикали и други. За сметка на това изгаря като полудяла и не търпи механично дразнене. :)


Ще се радвам да ми споделите какво мислите за La Roche-Posay Eau Micellaire Ultra - дали сте пробвали някоя от трите или дали обмисляте!


* Продуктите са ми предоставени за проба от бранда.

6 comments:

  1. от скоро ползвам тази за мазна кожа и е супер! много приятен аромат, а и чисти супер, памучето става на нищо след едно минаване :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ооо, първото памуче е буквално нещо, което бих заровила в градината да не го гледам. :D И за мен като че ли Effaclar е най-добра, но и тази за чувствителна кожа също е чудесна. :)

      Delete
  2. интересното е, че с мицеларна вода на bioderma това го нямаше - памучето беше чисто. предполагам не почиства толкова добре?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не, при мен и с Биодерма нещата са същите. Може би зависи от количеството мръсотии, които имаш върху лицето. И с Биодерма ми отнема горе-долу еднакво количество тампончета да премахна full-on грим. Но пак казвам, това е първата стъпка в почистването за мен, след това е добре да се мине с вода и продукт по желание. :)

      Delete
  3. Мръсотиите по лицето ми са си постоянни :D не ползвам грим, разбира се, така че не знам дали има значение, но достатъчно себум и гадости остават по памучето :D след мицеларната се мажа с DUO

    ReplyDelete
    Replies
    1. При нас гримът е най-видимата част от замърсяването, но знам за какво говориш - дори и да се измия и да изляза за половин час на разходка, като се върна вече имам нужда от почистване...

      Delete

Thank you for your comment!